Dagsorden

21. mødedag, onsdag den 20. november 2024, kl. 10:00 (Del 1)
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 10:00 til 11:00.
Jvf. § 37 stk. 7.

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til Inatsisartut beslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at Grønland ikke forlænger fiskeriaftalen med EU samt udtræder af OCTA. Dette skal være effektureret senest udgangen af 2025.
Medlem af Inatsisartut Pele Broberg, Naleraq

Imm./pkt.: 112
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at sænke selskabsskatten til 20 procentpoint. Sænkningen skal træde i kraft den 1. januar 2025.
Medlem af Inatsisartut Jens-Frederik Nielsen, Demokraatit

Imm./pkt.: 132
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde en redegørelse for mulighederne for privatisering af de KNI A/S butikker, der kan drives rentabelt. Butikkerne vil herefter ikke længere være omfattet af forpligtelsen til at indgå kontrakter om offentlig tjeneste med forsyning med forbrugsvarer mv. Redegørelsen skal omdeles på FM2025.
Inatsisartut medlem Aqqalu C. Jerimiassen, Atassut

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde forslag til ændring af Inatsisartutlov om erhvervsfremme af fiskeri og fangst, hvorefter erhvervsfiskere og erhvervsfangere fremover kan ydes erhvervsfremmelån til anskaffelse af erhvervsjoller.
Medlem af Inatsisartut Jens Napaattooq, Naleraq

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Inatsisartut tager ombudsmandens beretning for 2023 til efterretning.
Lovudvalget