Dagsorden

20. mødedag, tirsdag den 24. May 2022, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 43
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh fremsat af Finans- og Skatteudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge muligheden for, at indføre ordninger for bygder og yderdistrikter inspireret af norske regler for Finnmarken, herunder skattefradrag, lavere landsskat, fordelagtige muligheder for afvikling af studielån mv. Undersøgelsen skal beskrive, hvorledes sådanne ordninger kan implementeres samt de forventede økonomiske og administrative konsekvenser for det offentlige, erhvervslivet og borgerne. Resultatet af undersøgelsen skal omdeles til Inatsisartut senest til FM2023.
Siumuts Inatsisartut Gruppe

Imm./pkt.: 109
Pkt. 109 og 136 1. behandlet i sammenhæng.
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh. fremsat af Anlægsudvalget

Imm./pkt.: 136
Pkt. 109 og 136 1. behandlet i sammenhæng.
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh. fremsat af Anlægsudvalget

Imm./pkt.: 92
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en analyse der omhandler konsekvenserne for fiskerne og samfundet hvis det olympiske fiskeri efter hellefisk udvides til at omfatte fartøjer på op til 9 meter længde over alt. Konsekvensanalysen skal afleveres til Inatsisartut senest ved FM2023.
Siumut Inatsisartut gruppe

Imm./pkt.: 56
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til Inatsisartut beslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at anmode den danske regering om at iværksætte en udredning af de danske sundhedsmyndigheders svangerskabsforebyggelsespraksis i Grønland i årene omkring midten af 1960’erne til midten af 1970’erne.
Medlemmer af Inatsisartut, Naleraq

Imm./pkt.: 32
Forslag til forespørgselsdebat om hvorvidt man i lighed med SIK’s Socialfond kan oprette- en patientfond, der blandt andet skal omfatte alderspensionister, førtidspensionister, fiskere, fangere og ledige.
Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 150
Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan vi kan sikre Grønland det største og bredest mulige politiske mandat i udenrigspolitiske anliggender herunder i forbindelse med forhandlinger med den danske stat.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraatit