Dagsorden

11. mødedag, torsdag den 17. oktober 2024, kl. 11:00 (Del 1)
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 46
Forventet seneste afleveringsdato:
30. september 2024
Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af Inatsisartutlov om boligstøttelån
(Præcisering af anvendelse)
Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre bestemmelserne i Selvstyrets bekendtgørelse nr. 5 af 6. marts 2023, således, at det bliver lovligt i fåreholdersteder og andre beboede steder, uden forudgående afskrækkelse, for de første personer som får øje på isbjørnen, at aflive isbjørnen. Kødet fra bjørnen skal fordeles lokalt, mens det resterende tilfalder den, der skyder isbjørnen.
Medlem af Inatsisartut Mariane Paviasen Jensen, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at sikre en øgning af antallet af isbjørnekvoter i Sydgrønland fra de nuværende fire til mindst ti fra og med 2025, som en permanent ordning.
Medlem af Inatsisartut Anders Olsen, Siumut

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge de økonomiske konsekvenser af at rejsende børn op til 18 år, skal have priser som børn når de rejser via de offentligt ejede rejseselskaber. Undersøgelsen skal danne grundlag for at ændre reglerne for børnerabatter og skal forelægges for Inatsisartut senest FM2025.
Medlem af Inatsisartut Jens NapãtôK, Naleraq

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge hvad det vil koste at pensionister får pensionistrabat året rund samt antallet af pensionistbilletter bliver ubegrænset, når de rejser via de offentligt ejede rejseselskaber. Dette med henblik på at ændre reglen om pensionistrabatter, så de bliver gældende året rundt og der bliver ubegrænset antal. Undersøgelsen skal danne grundlag for at ændre reglerne for pensionistrabatter og skal forelægges for Inatsisartut senest FM2025.
Medlem af Inatsisartut Jens NapãtôK, Naleraq

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en redegørelse med henblik på at danne sig et overblik over de økonomiske og administrative konsekvenser ved at gøre det lovpligtigt, at alle nyansatte i både den offentlige og private sektor skal gennemgå en arbejdsmiljøuddannelse. Redegørelsen skal omdeles til Inatsisartut inden EM 2025.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraatit