Dagsorden

25. mødedag, tirsdag den 22. November 2022, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde indsatsplaner, der skal sikre borgerne adgang til lokale kurser i psykisk førstehjælp med henblik på at forebygge psykisk mistrivsel og risikoen for selvmord. Naalakkersuisut skal i videst muligt omfang inddrage alle relevante parter i arbejdet, herunder særligt lokale aktører og kommunerne. Indsatsplanerne skal være klar senest 1. juni 2023.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraatit

Imm./pkt.: 93
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Inuit Ataqatigiit vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde en evaluering af ændringerne i den kommunale struktur. Evalueringen skal beskrive de positive og negative konsekvenser af ændringerne. Herunder hvordan ændringerne har påvirket lokaldemokratiet og kommunernes økonomi, samt om hensigten om mindre administration er blevet realiseret. Evalueringen skal deles ud til Inatsisartut inden FM2024.
Medlem af Inatsisartut Aqqalu C. Jerimiassen, Atassut

Imm./pkt.: 85
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at undersøge mulighederne for oprettelse af brugerråd i alle sundhedscentrene og regionerne med henblik på at øge dialogen mellem fagfolk og borgerne med henblik på at fremme tillid og gensidig respekt mellem borgerne og sundhedsvæsenet. Undersøgelsen skal indeholde en beskrivelse af de økonomiske konsekvenser og skal omdeles inden EM2023.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraatit

Imm./pkt.: 86
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af et flertal i udvalget bestående af Siumut, Inuit Ataqatigiit og Atassut vedtaget.
Forslag til inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at ændre Emballagebekendtgørelsen således, at det sikres, at øl og kulsyreholdige læskedrikke overalt i Grønland kan sælges på både flasker og dåser i varierende størrelser. Både flasker og dåser skal kunne indgå i et returpantsystem. Ændringen skal foretages hurtigst muligt efter vedtagelsen af dette forslag – dog senest den 1. januar 2024.
Medlem af Inatsisartut Jens-Frederik Nielsen, Demokraatit

Imm./pkt.: 72
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til inatsisartutbeslutning at pålægge Naalakkersuisut at arbejde for etablering af konfliktmæglingstilbud til brug i sager, hvor de sociale myndigheder modtager underretning om, at der har været husspektakler i et hjem med børn.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraatit

Imm./pkt.: 177
Forslag til forespørgselsdebat om hvorvidt man bør ændre lov om valg til Inatsisartut, således at tilknytningskravet forlænges.
Medlem af Inatsisartut Doris J. Jensen, Siumut

Imm./pkt.: 175
Forslag til forespørgselsdebat om hvordan man kan forbedre muligheder for råstofudvinding for vores land og hjemmehørende i Grønland?
Medlem af Inatsisartut Mariane Paviasen, Inuit Ataqatigiit