Dagsorden

14. mødedag, torsdag den 12. October 2017, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 55
1. beh. 17/5-2017
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre bekendtgørelsen om kystnært fiskeri efter hellefisk således, at en fiskerilicens fremover kun må anvendes i ét forvaltningsområde – og således, at forvaltningsområdet ”øvrige Grønland” fremover inddeles i mindst 6 separate forvaltningsområder (Maniitsoq, Paamiut, Qaanaaq, Sisimiut, Sydgrønland og Tasiilaq).
(Medlem af Inatsisartut Michael Rosing, Løsgænger)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en undersøgelse, der skal kortlægge i hvor stort omfang kommunerne benytter sig af at udbetale offentlige ydelser som naturalhjælp, og om dette sker i et omfang som forudsat i lovgivningen. Undersøgelsen skal endvidere fremkomme med anbefalinger til, hvorledes det lovgivningsmæssigt bedst muligt og effektivt sikres, at forældre og andre omsorgsgivere til hjemmeboende børn tager økonomisk ansvar for at hjemmet har mad, tøj og andre fornødenheder til børnene.
(Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraterne)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til FM2018 at omdele en redegørelse om fiskeriet i Østgrønland. Redegørelsen skal indeholde en beskrivelse af de tiltag, som Naalakkersuisut har iværksat for at fremme fiskeriet – samt anbefalinger til, hvorledes fiskeriet yderligere kan udvikles.
(Medlem af Inatsisartut Laura Táunâjik, Siumut)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges hurtigst muligt at påbegynde det lovgivningsmæssige arbejde med at indføre et nationalt ID-kort i såvel elektronisk som fysisk form.
(Medlem af Inatsisartut Michael Rosing, Løsgænger)

Imm./pkt.: 113
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at revidere Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 23. juli 1998 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand, således bekendtgørelsens bestemmelser bringes i overensstemmelse med gældende Inatsisartutlov nr. 15 af 3. december 2012 om folkeskolen og eventuelle senere rettelser hertil.
(Medlem af Inatsisartut Debora Kleist, Inuit Ataqatigiit)