Dagsorden

15. mødedag, onsdag den 11. May 2022, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 37-7
Spørgetime.
( Jvf. § 37 stk. 7.)
Liste over spørgetimen kan ses under dokumenter

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 156
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tilslutter sig at visse bestemmelser i forskellige love om ændring af årsregnskabsloven sættes i kraft for Grønland ved kongelig anordning.
Naalakkersuisoq for Erhverv og Handel

Imm./pkt.: 159
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tiltræder Europarådets konvention til forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder og vold i hjemmet (Istanbulkonventionen)
Naalakkersuisoq for Børn, Unge og Familier

Imm./pkt.: 155
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, til FM 2023, at udarbejde en redegørelse om årsagerne til manglen på organister, herunder forhold som lønforhold og uddannelseskapacitet mv. Redegørelsen skal indeholde forslag til, hvordan manglen afhjælpes.
Medlem af Inatsisartut Siverth K. Heilmann, Atassut

Imm./pkt.: 96
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til beslutningsforslag om at pålægge Naalakkersuisut, at der udarbejdes en projektering af nye magasiner til Grønlands Nationalmuseums opbevaring af arkivalier. Projekteringen skal være færdig og fremlægges for Inatsisartut til EM2023.
Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen Jensen, Siumut

Imm./pkt.: 129
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge mulighederne for, at musikere gives mulighed for at indberette vederlag for musisk virksomhed som B-indkomst, eller at lade køberen af ydelsen indeholde A-skat af indkomsten. Undersøgelsen skal afdække, hvilke lovændringer mv. en sådan ordning vil kræve samt økonomiske og administrative konsekvenser heraf. Undersøgelsen skal omdeles til Inatsisartut senest til FM2023.
Medlem af Inatsisartut Aqqalu C. Jerimiassen, Atassut

Imm./pkt.: 110
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at lade iværksætte en udredning af omstændighederne omkring afviklingen af Grønlands kolonistatus, herunder af hvorvidt Danmark i forbindelse hermed levede op til FN’s krav til afkolonialisering. Forslag til kommissorium og til, hvem der skal udarbejde udredningen, skal forelægges Inatsisartut til beslutning senest på EM2022, og udredningsarbejdet skal opstartes inden valgperiodens udgang.
Medlem af Inatsisartut Doris J. Jensen, Siumut