Dagsorden

15. mødedag, torsdag den 24. oktober 2024, kl. 11:00 (Del 1)
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om forvaltning af skatter
(Gennemførelse af en skattereform m.v.)
Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter

Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af Inatsisartutlov om den gymnasiale uddannelse
(Supplerende betingelser for optagelse på studieretninger af mere end 3 års varighed)
Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke

Imm./pkt.: 36
Forventet seneste afleveringsdato:
30. august 2024
Forslag til: Inatsisartutlov om tobaksvarer og tobakserstatninger
Naalakkersuisoq for Sundhed

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tilslutter sig Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland (Harmonisering af regler om anmeldelse, en lempeligere vurdering af anerkendelsesspørgsmålet ved arbejdsulykker m.v.)
Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familier, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre de gældende retningslinjer for udarbejdelse af lovforslag, således at der i lovbemærkningerne skal redegøres for lovforslagets forhold til internationale forpligtelser, som påhviler Grønlands Selvstyre, herunder særligt menneskerettigheder og oprindelige folks rettigheder. Naalakkersuisut nye procedurer skal træde i kraft pr. 1. januar 2025.
Medlem af Inatsisartut Mariane Paviasen, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte et forslag til en Inatsisartutlov om avancelov for detailhandelen.
Medlem af Inatsisartut Doris J. Jensen, Siumut

Imm./pkt.: 123
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde en redegørelse med henblik på at undersøge, hvordan vi kan sikre de nødvendige økonomiske, administrative og sundhedsfaglige ressourcer til at optimere omsorgen og behandlingen af retspsykiatriske patienter. Redegørelsen skal omdeles til Inatsisartut inden EM 2025.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraatit

Imm./pkt.: 101
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge mulighederne for etablering af en grønlandsk hel- eller majoritetsejet forsikringsselskab, og lignende kapitalfond, med henblik på at øge kapitalinvesteringer internt i Grønland. Undersøgelsen skal omdeles til Inatsisartut primo år 2025.
Medlem af Inatsisartut Jens Napaattooq, Naleraq

Imm./pkt.: 137
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut, at udarbejde en redegørelse om bureaukrati i den offentlige sektor i Selvstyret med henblik på at identificere de regler og arbejdsgange, der kan afskaffes uden at forringe kvaliteten og ydelserne. Redegørelsen skal deles ud til Inatsisartut inden EM2026.
Inatsisartut medlem Aqqalu C Jerimiassen, Atassut