Dagsorden

12. mødedag, tirsdag den 10. October 2017, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 57
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udvikle og etablere et system, så borgerne kan bestille tid til tandlæge online.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne)

Imm./pkt.: 115
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut forkastet
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge muligheden for samt de økonomiske fordele og ulemper ved etableringen af krematorier i byer med regionssygehuse. Naalakkersuisut skal ligeledes undersøge befolkningens tilslutning til muligheden for kremering. Undersøgelsen skal fremlægges inden EM18.
(Medlem af Inatsisartut Kelly Berthelsen, Inuit Ataqatigiit)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut indenfor de forfatnings- og konventionsmæssige rammer gældende for Grønland pålægges at fremsætte ændringsforslag til § 28 i Inatsisartutlov nr. 8 af 13. juni 1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning således, at det lovgivningsmæssigt bliver muligt at etablere en landsdækkende database, hvori alle dokumenter og akter i forbindelse med sager om omsorgssvigt af børn bliver gjort tilgængelige for politiet, social- og sundhedsvæsenet, kommunerne og andre relevante myndigheder og underliggende institutioner.
(Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge, hvorledes forholdene for landets sportsudøvere på landsholdsniveau kan optimeres, således at sportsudøvernes landsholdsdeltagelse så vidt muligt ikke får negative konsekvenser for deres deltagelse på arbejdsmarkedet eller i en uddannelse. Grønlands Idrætsforbund, specialforbundene samt andre relevante interessenter skal inddrages i undersøgelsen, der skal omdeles til Inatsisartut inden EM2018.
(Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraterne)