Berigtigelse til artikler online Sermitsiaq.AG

26.10.2023

Jeg konstaterer, at der fremgår af Sermitsiaq.AG online avis den 9. oktober, den 24. oktober og den 25. oktober flere artikler, der har omtalt formandskabet og ikke mindst formanden for Inatsisartut omkring flere sager og som jeg ikke kan genkende udlægningen af.

 

Jeg finder ikke artiklerne styrkende for det parlamentariske arbejde eller værner om anseelsen af medlemmerne af Inatsisartut.

 

Jeg skal derfor her præcisere, at jeg som formand for Inatsisartut ikke kan genkende avisens udlægning den 25. oktober under overskriften “Manglende takt og tone skaber iskold luft i landets lovgivende forsamling”, hvoraf det fremgår, at jeg som formand for Inatsisartut skulle have udtalt, at et medlems barn ”ikke længere er velkommen på hans kontor”. 

 

Det er ikke en korrekt udlægning af en konkret sag, der omhandler flere generelle klager over larm og det er naturligvis noget vi i fællesskab i Inatsisartut skal have fundet en fælles løsning på, hvorfor jeg ikke kan genkende den noget negative udlægning af sagen. Jeg kan af gode grunde heller ikke kommentere på enkeltsager.

 

Jeg ønsker istedet at opfordre pressen til at kontakte partierne, for det som avisen den 25. oktober har udlagt som klager fra partierne og som de selv må have været afsendere på og bør svare på og som formandskabet ikke kan forholde sig til på andres vegne.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Mimi Karlsen