Dagsorden

12. mødedag, torsdag den 5. May 2022, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 123
Ændringsforslag til 2. beh fremsat af Naalakkersuisut
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at rette henvendelse til Rigsmyndigheden med henblik på at ændre Færdselsloven for Grønland således, at alderskravet for at føre snescooter bliver sat til 16 år.
Medlem af Inatsisartut Jens-Frederik Nielsen, Demokraterne

Imm./pkt.: 66
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en redegørelse, der afdækker om lovgivningen i tilstrækkelig grad sikrer at børn anbragt uden for hjemmet samt disses forældre bliver behandlet i overensstemmelse med FN´s Børnekonvention.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraterne

Imm./pkt.: 48
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre § 11 i ”takstcirkulære nr. 294 om gældende sociale kontantydelser pr. 1. januar 2022”, således at plejevederlaget til almindelige plejefamilier forhøjes med 100 % gældende fra 1. januar 2023.
Siumut Inatsisartut gruppe

Imm./pkt.: 122
Afstemning om ændringsforslag til 2. beh. fremsat af Finans- og Skatteudvalget vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde forslag til en skattereform, som sikrer et enkelt skattesystem, hvor det samlede skattetryk i Grønland falder og hvori der indgår en lettelse af indkomstbeskatningen. Forslaget skal være udarbejdet til FM 2023.
Medlem af Inatsisartut Jens-Frederik Nielsen, Demokraterne