Dagsorden

16. mødedag, tirsdag den 12. november 2024, kl. 11:00 (Del 1)
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tilslutter sig udkast til Forslag til Lov om ændring af retsplejelov for Grønland, kriminallov for Grønland, lov for Grønland om pant og lov om ægteskabets retsvirkninger som sat i kraft for Grønland (Gennemførelse af dele af flerårsaftale for domstolene 2024-27)
Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling

Forslag til: Inatsisartutbeslutning om at Grønlands Selvstyre tilslutter sig Forslag til Lov om ændring af retsplejelov for Grønland (Betalingspåkrav)
Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter

Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af Landstingslov om regulering af arbejdskrafttilgangen i Grønland (Ændring af kriterierne for at blive anset som person med særlig tilknytning til Grønland)
Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familier, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender

Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af Inatsisartutlov om erhvervsfremme til landbaserede erhverv
(Ophævelse af ophørsdato for mikrolånsordningen, lempelse af krav til ansøgere, ophævelse af støttebegrænsning for personer med væsentlig gæld til det offentlige og andre mindre redaktionelle ændringer)
Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tilslutter sig udkast til Forslag til Lov om ændring af kriminallov for Grønland og retsplejelov for Grønland (Styrket indsats mod stalking, kriminalisering af identitetsmisbrug og afbrydelse af påtalefrist m.v.) og udkast til Anordning om ikrafttræden for Grønland af forskellige love om ændring af lov om tilhold, opholdsforbud og bortvisning
Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling

Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af Landstingslov om genetableringsstøtte til erhvervsfiskere, erhvervsfangere og udøvere af erhvervsmæssigt landbrug (Adgang til genetableringsstøtte ved klimatisk betingede vanskeligheder og katastrofelignende forhold, forhøjelse af udbetalingssatsen samt indførsel af en ansøgningsfrist)
Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst

Imm./pkt.: 24
Forventet seneste afleveringsdato:
18. oktober 2024
Forslag til: Inatsisartutlov om støtte til ældre
Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Familier, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges om at undersøge fordele og ulemper samt økonomiske konsekvenser hvis man samlede alle søfartsuddannelser i en by og i samme bygning. Flytning af maskinmesteruddannelsen til Imarsiornermik Ilinniarfik såvel opstart af skibsføreruddannelsen skal med i undersøgelsen. Undersøgelsen skal være færdig forud for EM2025.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at muliggøre, at der i højere grad anvendes alkoholbehandlere med en anden uddannelsesbaggrund, end de i loven fastlagte uddannelseskrav, som supplement i det offentlige alkoholbehandlingstilbud.
Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen Jensen, Siumut

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at kontakte Rigsmyndighederne med henblik på at påbegynde forhandlinger om overtagelsen af Finansiel regulering og tilsyn i Grønland jf. Lov om Grønlands selvstyre, liste II punkt. 25.
Medlem af Inatsisartut Pele Broberg, Naleraq

Imm./pkt.: 125
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en redegørelse, der beskriver fordele og ulemper ved, at alle nyansatte under 30 år samt alle nyansatte personer med funktionsnedsættelser i både den private og offentlige sektor skal have tilknyttet en vejleder/mentor i forbindelse med de første seks måneder af ansættelsen. Redegørelsen skal indeholde beregninger af, hvad en ordning vil koste for såvel det offentlige som for det private erhvervsliv.
Medlem af Inatsisartut Anna Wangenheim, Demokraatit