Dagsorden

tirsdag den 27. November 2018, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 149
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, senest til EM2019, at fremlægge en evaluering af gældende erhvervsfremmeordninger. Evalueringen skal afdække i hvor høj grad de nuværende ordninger fremmer fremvæksten af nye virksomheder og brancher. Evalueringen skal endvidere afdække nuværende rammevilkår for erhvervslivet og komme med forslag til mulige justeringer og optimeringer af de gældende ordninger samt rammevilkårene generelt med baggrund i de hidtidige erfaringer. Naalakkersuisut opfordres til, at inddrage erhvervslivet tæt under udarbejdelsen af evalueringen.
Medlem af Inatsisartut Múte Bourup Egede, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at der skal afholdes folkeafstemning om, hvorvidt der skal kunne udvindes uran eller andre radioaktive mineraler, være det som biprodukt eller som hovedprodukt, samt at der igangsættes en saglig, objektiv og neutral informationsproces, således at befolkningen inden folkeafstemningen får informeret indsigt.
Inuit Ataqatigiits inatsisartutgruppe

Imm./pkt.: 50
Punkterne 50 og 79, 1. behandlet i sammenhæng
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til ændring af vederlagslovens regler om eftervederlag, således at indtægter i eftervederlagsperioden krone for krone bliver modregnet i eftervederlaget.
Medlem af Inatsisartut Niels Thomsen, Demokraterne

Imm./pkt.: 133
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Finans og Skatteudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM2019 at omdele en evaluering af reglerne for prisfastsættelsen af kontrollerede transaktioner mellem koncernforbundne selskaber, hovedaktionærer og faste driftssteder (”trans-fer-pricing”). Dette med henblik på at fastslå, om reglerne bør strammes for at forhindre aggressiv skatteplanlægning, herunder overholdelse af armslængdeprincippet.
Medlem af Inatsisartut Henrik Fleischer, Siumut

Imm./pkt.: 175
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af et flertal bestående af medlemmerne af Siumut og Demokraterne i Finans og Skatteudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartut beslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, at der i tæt samarbejde med kommunerne udarbejdes en målsætning for økonomiskudvikling for mindre byer udover Nuuk, Sisimiut, Ilulissaq og Qaqortoq. Således at planen fremlægges overfor Inatsisartut FM2020.
Medlem af Inatsisartut Anders Olsen, Siumut

Imm./pkt.: 163
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en projektplan vedrørende mulighederne for samt fordele og ulemper ved etablering af et multiværksted, som landets kunstnere kan gøre brug af. Projektplanen skal omdeles til Inatsisartut senest til FM2020 og indeholde en analyse af de økonomiske og praktiske forhold ved etableringen og driften. Herudover skal Naalakkersuisut komme med anbefalinger til hvilke kunstarter, der særligt kunne have fordel af adgang til et sådan multiværksted.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit