Dagsorden

mandag den 19. November 2018, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 47
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til FM 2019 at redegøre for hvilken typer af sygdomme, der medfører at patienter er nødsaget til at tage til Danmark kortvarigt eller på ubestemt tid for at blive behandlet. Redegørelsen bør ligeledes beskrive de økonomiske såvel som medicinske muligheder for på sigt at nedbringe antallet af patienter, der sendes til behandling i Danmark.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til EM2019 at fremsætte forslag om oprettelsen af et samlet nationalt forebyggelsesråd. Rådet skal rådgive Naalakkersuisut, Inatsisartut samt kommunerne og træde i stedet for de lokale forebyggelsesudvalg, Alkohol- og Narkotikarådet samt eventuelt forebyggelseskonsulenterne ansat i Sundhedsvæsnet.
Medlem af Inatsisartut Tillie Martinussen, Samarbejdspartiet

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge be-hov og muligheder for tilvejebringelse af flere boligmuligheder for grønlandske studerende i Danmark.
Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 52
Punkterne 52, 53, 54 og 55, 1. behandlet i sammenhæng.

Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag om ophævelse af § 20, stk. 4, i Inatsisartutlov om alkohol, således at det bliver muligt for unge mennesker under 18 år at gå på café med hinanden efter klokken 20 og drikke en kop varm kakao, en sodavand eller lignende.
Medlem af Inatsisartut Malene Vahl Rasmussen, Demokraterne

Imm./pkt.: 53
Punkterne 52, 53, 54 og 55, 1. behandlet i sammenhæng.

Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at fremsætte forslag til ændring af Inatsisartutloven om alkohol, således at butikkernes salg af alkoholholdige drikke mandag til lørdag må finde sted fra kl. 10 til kl. 20.
Medlemmer af Inatsisartut Justus Hansen og Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne

Imm./pkt.: 54
Punkterne 52, 53, 54 og 55, 1. behandlet i sammenhæng.

Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Inuit Ataqatigiit forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte forslag til ændring af Inatsisartutloven om alkohol, således at lovens forbud mod enhver form for reklamer for alkoholholdige drikke enten ophæves eller erstattes af et mindre vidtgående reklameforbud.
Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne

Imm./pkt.: 55
Punkterne 52, 53, 54 og 55, 1. behandles i sammenhæng.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte for-slag om ophævelse af § 28 i ”Inatsisartutlov om alkohol”, således at alkohol ikke skal afskærmes fra andre varer i butikken.
Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge en redegørelse, der beskriver hvordan en forsøgspulje til etablering og udvidelse af frysekapacitet i bygderne mest hensigtsmæssigt sammensættes og udmøntes. Redegørelsen skal bl.a. inddrage erfaringer fra kommuner, erhvervsliv og KANUNUPE og belyse ressource-, beskæftigelsesmæssige og økonomiske hensyn. Redegørelsen skal omdeles til Inatsisartut, således at redegørelsens konklusioner kan indgå i arbejdet med FFL20.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 58
Forslag til forespørgselsdebat om, hvorvidt vi bør ændre offentlighedsloven således, at offentligheden får mulighed for at søge aktindsigt i de offentligt ejede selskaber.
Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne