Dagsorden

torsdag den 25. October 2018, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre bilag 4 (ordensregler) i Inatsisartutforordning nr. 2 af 12. maj 2005 om leje af boliger således, at det som udgangspunkt bliver tilladt at holde hund og/eller kat i en offentlig lejebolig.
Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraterne

Imm./pkt.: 133
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Finans og Skatteudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM2019 at omdele en evaluering af reglerne for prisfastsættelsen af kontrollerede transaktioner mellem koncernforbundne selskaber, hovedaktionærer og faste driftssteder (”trans-fer-pricing”). Dette med henblik på at fastslå, om reglerne bør strammes for at forhindre aggressiv skatteplanlægning, herunder overholdelse af armslængdeprincippet.
Medlem af Inatsisartut Henrik Fleischer, Siumut

Imm./pkt.: 107
2. beh. FM2019
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut anmoder Formandskabet for Inatsisartut om at fremsætte forslag til ændring af Forretningsorden for Inatsisartut, hvorved det fastsættes, at enhver udgift, som afholdes af Inatsisartut og dets administration er omfattet af offentlighed, og at enhver således har ret til at gøre sig bekendt hermed.
Medlem af Inatsisartut Niels Thomsen, Demokraterne

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at rette henvendelse til det danske Transportministerium med ønske om nedsættelse af en hurtigt arbejdende fælles arbejdsgruppe, som skal fremkomme med forslag til, hvordan man kan gennemføre periodiske bilsyn i Grønland, under hensyntagen til den mange steder manglende konkurrence.
Medlem af Inatsisartut Steen Lynge, Demokraterne

Imm./pkt.: 137
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Erhvervs- og Råstofudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, senest til EM2019, at fremlægge en evaluering af Majoriaq. Evalueringen skal afdække i hvor høj grad Majoriaq opfylder sit formål om at gøre borgerne uddannelses- eller arbejdsparate. Evalueringen skal endvidere komme med forslag til effektiviseringer og besparelser med baggrund i de hidtidige erfaringer.
Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraterne

Imm./pkt.: 141
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Anlægsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge en redegørelse til FM 2020, som kategoriserer de lokale boligmarkeders potentiale, Nu-uk undtaget, for at overgå til et mere markedsbaseret system for finansiering, handel og udlejning af boliger. Redegørelsen bedes ligeledes skitsere hvilke mulige tiltag, der kan iværksættes for at fremme denne udvikling.
Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne