Dagsorden

torsdag den 18. October 2018, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 121
Punkterne 159 og 121, 1. behandles i sammenhæng.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at evaluere Grønlands Sprognævns arbejde med godkendelse af fagterminologi på grønlandsk. Evalueringen skal færdiggøres inden EM2019 og indeholde anbefalinger til en optimering af arbejdet med udviklingen af den grønlandske fagterminologi.
Siumut gruppen

Imm./pkt.: 159
Punkterne 159 og 121, 1. behandles i sammenhæng.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut i samarbejde med Grønlands Sprognævn at prioritere udviklingen og godkendelsen af juridiske fagtermer på grønlandsk. Endvidere pålægges Naalakkersuisut, efter drøftelse med sprognævnet, at fremlægge en tidsplan for arbejdet for Inatsisartut inden FM2019.
Inuit Ataqatigiits Inatsisartut-gruppe

Imm./pkt.: 81
Punkterne 49, 81 og 140, 1. behandlet i sammenhæng.

2. beh. FM 2019
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at henlægge whistleblower-undersøgelser til en tilstrækkeligt uafhængig enhed.
Medlem af Inatsisartut Tillie Martinussen, Samarbejdspartiet

Imm./pkt.: 49
Punkterne 49, 81 og 140, 1. behandlet i sammenhæng.

2. beh. FM 2019
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM2019 at omdele en redegørelse med anbefalinger til, hvordan indsatsen mod korruption kan styrkes. Redegørelsen skal herunder indeholde en beskrivelse af fordele og ulemper, foruden de økonomiske konsekvenser og juridiske forudsætninger, ved henholdsvis etableringen af en uafhængig antikorruptionsenhed og fremlæggelsen af en antikorruptionslov, som samler tiltagene mod korruption.
Medlem af Inatsisartut Steen Lynge, Demokraterne

Imm./pkt.: 140
Punkterne 49, 81 og 140, 1. behandlet i sammenhæng.

2. beh. FM 2019
Forslag til Insatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for indførelse af whistleblower-ordninger i de selvstyreejede aktieselskaber.
Medlem af Inatsisartut Steen Lynge, Demokraterne

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut senest til FM2020 at udarbejde en redegørelse om muligheden for etablering af et selskab, hvor Selvstyret har bestemmende indflydelse, der skal have til formål projektere og udvinde mineralske råstoffer. Naalakkersuisut anmodes ligeledes om, i redegørelsen at anføre potentielle finansierings og ejerskabsformer for selskabet. Redegørelsen bør også indtænke og anbefale hvilken størrelsesorden af råstofprojekter selskabet bør målrettes til at kunne finansiere og realiserer.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit