Dagsorden

21. mødedag, onsdag den 11. november 2009, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 97
Forslag til Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om fiskerifinansieringspulje.
(Medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug)

Imm./pkt.: 100
Forslag til Inatsisartutforordning om ændring af Landstingsforordning om førtidspension.
(Medlem af Naalakkersuisut for Sociale anliggender)

Imm./pkt.: 92
Forslag til: Inatsisartutforordning nr. xx af xx, xx 2009 om ændring af landstingsforordning om folkeskolen. (Overdragelse af pædagogisk-psykologisk rådgivning til kommunerne)
(Medlem af Naalakkersuisut for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke)

Imm./pkt.: 117
Forslag til: Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om konkurrence.
(Medlem af Naalakkersuisut for Erhverv og Råstoffer)

Imm./pkt.: 123
Forslag til Inatsisartutlov om ændring af landstingslov om afgift på rejer.
(Medlem af Naalakkersuisut for Finanser)

Imm./pkt.: 44
Vedtaget med ændringsforslaget fra Udvalget.
Beslutningsforslag om at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge ændringsforslag til Landstingsforordning nr. 3 af den 7. maj 2007 om alderspension, hvor det foreslås, at den efterladte i forbindelse med et dødsfald hos et pensionistpar modtager afdødes pension de efterfølgende to måneder efter dødsfaldet.
(Medlem af Inatsisartut Debora Kleist, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 55
Beslutningsforslag til Inatsisartut om at pålægge Naalakkersuisut senest til forårssamlingen 2010 med virkning fra 2011 at fremlægge et ændringsforslag til Landstingsforordning nr. 3 af 7. maj 2007 om alderspension, hvorefter alderspensionen ikke skal kunne reduceres som følge af samleverens eller ægtefællens indkomst, foruden at alderspensionens højeste grundbeløb skal gælde for alle, uanset om man er enlig, samlevende eller gift.
(Siumutgruppen i Inatsisartut)

Imm./pkt.: 59
Beslutningsforslag om at pålægge Naalakkersuisut senest til forårssamlingen 2010 at fremlægge et ændringsforslag med virkning fra 2010 til Landstingsforordning nr. 4 af 7. maj 2007 om førtidspension, hvorefter grundbeløbet for enlige førtidspensionister fastsættes til det samme beløb som der i dag ydes til enlige alderspensionister, som modtager højeste grundbeløb, foruden at førtidspensionens grundbeløb ikke kan reguleres på grund af ægtefællens eller samlevers indkomst.
(Siumutgruppen i Inatsisartut)

Imm./pkt.: 8
Forslag til Landstinglov om tillægsbevilling for 2008.
(Medlem af Naalakkersuisut for Finanser)

Imm./pkt.: 43
2. beh. er udsat til FM 2010
Beslutningsforslag om at Naalakkersuisut pålægges at indlede forhandlinger med den danske regering med det formål at styrke samarbejdet mellem det danske og det grønlandske politi omkring bekæmpelsen af brug af og handel med euforiserende stoffer i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Olga P. Berthelsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 103
Beslutningforslag om at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte ændringsforslag til Landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen, således at engelskundervisning, i lighed med danskundervisningen, indgår som fag i fagområdet sprog på Atuarfitsialaks yngstetrin med start på 1. årgang.
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)