Så er der sat navn på Inatsisartuts næste Ombudsmand

31.05.2023

I dag har Inatsisartut udpeget Gedion Jeremiassen til hvervet som Ombudsmand. Gedion Jeremiassen starter i hvervet 1. august 2023. Og overtager posten fra Vera Leth, der har varetaget hvervet siden 1996.

 

Gedion Jeremiassen er 61 år gammel, uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og arbejder i dag som selvstændig jurist og beneficeret advokat.

 

Valget af Ombudsmand er sket efter indstilling fra Lovudvalget og under inddragelse af Udvalget for Forretningsordenen, hvor alle Inatsisartuts partier er repræsenteret.

 

- Lovudvalget har i arbejdet med indstillingen lagt vægt på Gedion Jeremiassens juridiske meritter samt hans mangeårige erfaring indenfor den offentlige administration og retsvæsenet. Udvalget anser Gedion Jeremiassen som værende af stor integritet, med en bred erfaring, personlig gennemslagskraft og et stort kendskab til forholdene i større og mindre bosteder. Han har under processen vist, at han har stor respekt for Ombudsmandsinstitutionen samt visioner for Ombudsmandsembedets udvikling, udtaler Anders Olsen, Formand for Lovudvalget.

 

- Jeg vil som formand for Lovudvalget benytte lejligheden til samtidig at rette en varm tak til den nuværende Ombudsmand for Inatsisartut, Vera Leth, for hendes mangeårige varetagelse af hvervet, Udtaler Anders Olsen, Formand for Lovudvalget

 

Gedion Jeremiassen bliver den tredje Ombudsmand i Grønland. Inatsisartuts nuværende Ombudsmand, Vera Leth, har varetaget hvervet siden 1996. Hun overtog hvervet efter Emil Abelsen, som var Grønlands første Ombudsmand.

 

Anders Olsen

 

Formand for Lovudvalget

For yderligere oplysninger kan udvalgets formand kontaktes på mobil +299 49 07 08