Revisionsudvalget forventer at kunne underskrive og offentliggøre betænkningen over Landskassens regnskaber 2005 mandag den 6. november 2006

06.11.2006

I artikel i Sermitsiaq fremgår følgende: "man har trukket underskrivelsen så længe som muligt. Dels fordi Siumut skal sikre sig et flertal for en afværgedagsorden, dels for at udsætte offentliggørelsen af betænkningen så længe som muligt, så pressen ikke får tid til at sætte sig ind i den".

 

På vegne af Revisionsudvalget skal jeg udtale følgende: Udarbejdelsen af Revisionsudvalgets betænkning over Landskassens regnskaber er et meget omfattende og tidskrævende arbejde, som indebærer omhyggelig gennemgang af mange tusinde sider regnskabsmateriale m.m. hen over året. Det er af afgørende betydning for kvaliteten af udvalgets arbejde, at alt materiale gennemgås omhyggeligt, ligesom alle udvalgets bemærkninger bliver vægtet nøje i forbindelse med udarbejdelse af betænkning. Jeg skal således tage afstand fra Sermitsiaqs påstande om, at udvalget, eller enkeltpersoner i udvalget, bevidst har trukket underskrivelsen af betænkningen i langdrag.

 

Revisionsudvalget ser pressen som en vigtig medspiller i Landstingets daglige arbejde. Udvalget finder det naturligt og vigtigt, at pressen skriver om arbejdet i Landstingets udvalg. Udvalget har da også tradition for, at fremsende et eksemplar af betænkningen til pressen umiddelbart efter færdiggørelse af betænkningen. Denne procedure vil blive benyttet igen i år i lighed med tidligere år.

 

Revisionsudvalget arbejder som Landstingets øvrige udvalg i henhold til Landstingets forretningsorden, det fremgår af § 17, stk. 5, at "en betænkning eller en tillægsbetænkning kan tidligst behandles af Landstinget tre døgn efter afgivelse af betænkning eller tillægsbetænkning". Dette betyder, at en betænkning senest skal afgives tre døgn før 2. behandlingen i Landstinget.

 

Udvalget forventer at kunne underskrive og offentliggøre betænkningen over Landskassens regnskaber 2005 mandag den 6. november 2006. Det skal endvidere bemærkes, at det forventes at betænkningen vil blive underskrevet af et enigt udvalg.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Kristian Jeremiassen

Formand for Landstingets Revisionsudvalg