Pressemeddelelse - Ændring af færdselslov udskydes

26.10.2006

Ændring af færdselsloven udskydes

 

Den lovforberedende proces har ikke været god nok, mener Landstingets Lovudvalg.

 

Landstingets Lovudvalg har besluttet at anmode Landstingets Formandskab om, at Landstingets 2. behandling af et forslag til ændring af færdselsloven for Grønland udskydes til vintersamlingen i februar.

 

Udskydelsen indebærer, at den planlagte lovændring forsinkes med 5 til 6 måneder.

 

Udskydelsen sker med henblik på, at give relevante høringsparter her i landet mulighed for at øve indflydelse på forslaget.

 

Til citat:

"Det er 15 år siden færdselsloven sidst blev ændret. Nu har vi chancen og så skal det også gøres rigtigt! Vi kan konstatere, at ikke alle relevante interesseorganisationer er blevet hørt. Vi kan også konstatere, at en række af de høringssvar, der er blevet afgivet fra vore kommuner, tilsyneladende slet ikke er indgået i Justitsministeriets overvejelser - i hvert fald har man ikke forholdt sig til høringssvarene i lovforslagets bemærkninger. Det er ikke godt nok! En revision af færdselsloven for Grønland bør ikke blot tage afsæt i de seneste ændringer i den danske færdselslov. Loven skal gælde for Grønland, og skal passe til de forhold, ønsker og behov, vi har her i landet. Det må man tage højde for i det lovforberedende arbejde ¿ ellers får man en lov, der passer bedre på Køge motorvej end på Maniitsoq."

 

Olga P. Berthelsen, formand for Landstingets Lovudvalg.