Optagelsesprøver til Forsvaret og dækning af udgifter forbundet hertil

15.09.2021

I løbet af sommeren har der været en del forvirring omkring unges muligheder for at tage en optagelsesprøve til Forsvaret. Sagen har vedrørt prøver til uddannelser i Forsvaret, afprøvning til værnepligt og de unges muligheder for at få dækket udgifter via uddannelsesstøtteloven. Samtalerne herom er foregået blandt de unge, i artikler og interviews i medierne og via § 37-spørgsmål.

 

Sideløbende hermed har Inatsisartuts Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg ført en dialog med Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima om sagen. I denne dialog har Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke været inddraget.

 

Der synes nu, at være opstået en klarhed i sagen for udvalget og de to Naalakkersuisut. Der mangler dog endnu klarhed for de vigtigste i den her sag de unge.

 

Af denne grund skal udvalget opfordre de to ressortansvarlige Naalakkersuisut om offentligt at forklare de unge, hvilke muligheder de har for, at tage en uddannelse i Forsvaret, hvordan disse unge er dækket af uddannelsesstøtteloven og hvordan det påvirker afprøvning til værnepligt det er Udvalgets opfattelse, at det skylder Naalakkersuisut de unge.

 

 

 

På vegne af Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg

Med venlig hilsen

 

 

Sofia Geisler

Formand

For yderligere oplysninger kan udvalgets formand kontaktes på mobil +299 58 81 55