Opførsel af ny Landstingssal aflyst

22.11.2007

Opførelse af ny Landstingssal aflyst

 

 

Landstingets Udvalg for Forretningsorden besluttede den 6. november 2007, at aflyse opførelsen af en ny landstingssal. (Projekt nr. 060.10.019).

 

Som følge af denne beslutning nedsættes den søgte bevilling i 2008 til 0.

 

På baggrund af Landstingets beslutning om projektets aflysning vil de tidligere bevilgede, uforbrugte projektmidler i Anlægs- og Renoveringsfonden blive tilbageført til hovedkonto 80.00.10 Tilbageførsler fra Anlægs- og Renoveringsfonden inden udgangen af 2007.

 

Udvalget for Forretningsordens aflysning af projektet sker ud fra et fælles politisk ønske i såvel Udvalget for Forretningsorden som Landsstyret om at frigøre midler indenfor anlægsrammen til at udbygge skoler og sociale institutioner. De midler, der frigøres med dette ændringsforslag, må derfor anses som øremærkede til nævnte formål.

 

Med aflysningen af projektet vil det være nødvendigt, at sikre Landstingets administration og partigrupper adgang til øgede kontorfaciliteter i fh.t. det i dag gældende niveau på anden vis end forudset ved beslutningen om at udvide landstingets faciliteter. Det er således en forståelse for nærværende bevillingsnedsættelse, at Landstingets administration overlades samtlige kontorlokaler på landstingsgangen pr. 31. december 2007. Enkelte af disse lokaler anvendes i dag af Landsstyrets administration.