Landstingets Frednings- og Miljøudvalgets pressemeddelelse om vellykket orienteringsbesøg ved Olivin-minen

01.05.2007

Besøget var et planlagt led i Frednings- og Miljøudvalgets arbejde med temaet ¿miljø og råstofudnyttelse¿, hvor Udvalget har sat fokus på miljøforhold ved udnyttelse af vores ikke-levende ressourcer.

 

Med assistance fra den stedlige slæbebåd Stevns Icebird lykkedes det delegationen at komme frem gennem isen i den indre del af Fiskefjorden til selve Olivin-minen.

 

Delegationen blev vist rundt i mineområdet og oplevede, hvorledes der en almindelig lørdag i april i de grønlandske fjelde for fuld damp brydes, transporteres og knuses olivin med henblik på anvendelse ved forarbejdning af jernmalm i Sverige og andre steder i Europa.

 

Under orienteringsbesøget modtog delegationen nærmere information om anlægs-, drifts og personaleforhold i forbindelse med olivin-udnyttelsen. 

 

Under sejladsen til og fra Fiskefjorden var delegationen i kompetent selskab med direktøren for Seqi Olivine A/S, Robert Näslund,  og Råstofdirektoratets tilsynsførende ved Olivin-minen, Ingeniør Poul Thomas Rasmussen. Begge skal overbringes en stor tak for at have været til rådighed under delegationens besøg og bistået med relevant information.

Deltagende fra Landstingets Frednings- og Miljøudvalg:

Landstingsmedlem Vittus Mikaelsen, fg. Formand

Landstingsmedlem Juliane Henningsen, medlem

Landstingsmedlem Marie Fleischer, suppleant

 

For yderligere oplysninger kontaktes Frednings- og Miljøudvalgets sekretær, Jakob Hartmann Hansen på tlf. 34 61 15  eller mail jhh@gh.gl