Landstingets Efterårsssamling 2008, er slut.

05.12.2008

På Landstingets Efterårssamling 2008 blev behandlet over 140 dagsordenspunkter, fordelt på 22 lov-og forordningsforslag, 2. behandling af 70 beslutningsforslag, 1. behandling af 33 beslutningsforslag, 7 redegørelser og 4 forespørgselsdebatter samt 6 spørgsmål.

 

Blandt de vigtige sager Landstinget vedtog og behandlede, kan nævnes Forslag til Finanslov for 2009, Landstingslov om den kommunale styrelse, Landstingsforordning om børn i førskolealderen, Landstingslov om Efterskoler samt Forslag til landstingsbeslutning om, at Grønlands Hjemmestyre opfordrer den danske regering til at fremme vedtagelse af forslag til lov om Grønlands Selvstyre.

 

Landstingets vedtog endvidere en ændring af Deres Forretningsorden.

 

Der blev behandlet nogle vigtige redegørelser, blandt andet en redegørelsen om evaluering af ensprisreformens konsekvenser, redegørelse om affaldshåndteringsplan for 2010-2013 og førtidspensionsredegørelse.

 

Endvidere blev der truffet beslutning omkring 70 beslutningsforslag fra Landstingets medlemmer.

 

Der har været en del dagsordensændringer undervej under Landstingets Efterårsmøde 2008. Disse dagsordensændringer, er fremsat af Landsstyret, udvalg eller medlemmer og er efter behandling i Formandskabet, godkendt af Landstinget.

 

Dagsorden for EM2008 blev udsendt til landstingets medlemmer den 28. august og formandskabet gav Landstingets medlemmer mulighed for at kommenterer eller komme med ønsker til dagsorden, senest en uge inden EM2008´s begyndelse.

 

Læs mere på

www.nanoq.gl/landstinget 

 

 

For yderligere oplysninger:

Landstingets Formand Ruth Heilmann, mobil 52 08 05