Jonathan Motzfeldt holdt tale efter danseforestillingen Polaroids premiere på det Kongelige Teater

16.10.2006

Læs Jonathan Motzfeldts åbningstale her

 

Polaroid skriver dansk teaterhistorie, når det som den første grønlandske forestilling nogensinde indtager en af Det Kongelige Teaters scener.

Polaroid, der er produceret af Nordens Institut i Grønland / NAPA, er en danseforestilling, som er skabt af den norske instruktør og koreograf Jo Strømgren. De medvirkende er grønlænderne Nukaaka Coster Waldau, Vivi Sørensen, Kristian Mølgaard og Varste Mathæussen Berndtsson samt færøske Kristina Sørensen Ougaard.

Iscenesætter Jo Strømgren har som leder af sit eget kompagni gennem en årrække vundet stor international anerkendelse for sine nytænkende og underholdende opsætninger. Jo Strømgren er tilmed en af de få instruktører og koreografer, der har været med til at skabe forestillinger på Det Kongelige Teater indenfor alle tre kunstarter.

Om baggrunden for dette grønlandske kulturfremstød udtaler NAPA¿s direktør, Anders Berndtsson:
'Uddannelse til moderne dans og teater, som der findes i det øvrige Norden, eksisterer ikke i dagens Grønland. Det har Nordens Institut i Grønland / NAPA villet ændre på ved at forsøge at skabe en forestilling bestående af dans, teater, lys, lyd, scenografi og kostumer på inuitternes egne præmisser.'

Iscenesættelse og koreografi: Jo Strømgren.

 

Medvirkende

Nukaaka Coster Waldau
Vivi Sørensen
Kristian Mølgaard
Varste Mathæussen Berndtsson
Kristina Sørensen Ougaard