Inatsisartut deltager i Nordisk Råds 61. session

22.10.2009

Fra den 27. til den 29. oktober 2009 afholdes Nordisk Råds Session i Stockholm med det overordnede tema 'Norden og EU'. Fra Inatsisartut deltager Olga P. Berthelsen og Bitten Høegh-Dam.

 

Sessionen står i dette år i finanskrisens tegn, som har medført, at mange af de nordiske lande er præget af øget arbejdsløshed. Værtslandet Sverige, som i øjeblikket også har formandskabet for EU, vil præsentere en Østersøstrategi. Et andet fokusemne er det kommende FN-klimatopmøde i København i december 2009.

 

Sessionsugen åbner derfor med en debat om klima ved deltagelse af alle fem nordiske statsministre, lederne fra de selvstyrende lande og oppositionen fra hele Norden.

 

Formand for Inatsisartut Josef Motzfeldt deltager som formand for Vestnordisk Råd i sessionen. Præsidiet i Vestnordisk Råd mødes med Nordisk Råd og de nordiske fag- og samarbejdsministre med henblik på at fremme vestnordiske sager og forslag.

 

I Nordisk Råds session deltager de 87 medlemmer af Nordisk Råd sammen med et stort antal regeringsmedlemmer fra alle de nordiske lande og de selvstyrende lande. I alt plejer omkring tusind mennesker at deltage ved Nordisk Råds session. Desuden kommer der et stort antal gæster fra de baltiske lande, Rusland og andre dele af verden.

 

 

Josef Motzfeldt

Formand for Inatsisartut