Formanden for Inatsisartut Kim Kielsen har den 15. december 2022 tildelt Nersornaat i sølv til Landslæge Henrik L. Hansen

15.12.2022

Formanden for Inatsisartut Kim Kielsen har ved en højtidelig begivenhed i Hans Egedes hus den 15. december 2022, tildelt Nersornaat i sølv til Landslæge Henrik L. Hansen.

 

Henrik L. Hansen modtog Nersornaat i sølv, som anerkendelse i det store arbejde, hvormed han sikrede epidemikommissionen en sundhedsfaglig strategi og en håndteringsplan af corona pandemien, og som senere skulle vise, hvordan Grønland kom bedst muligt gennem pandemien.

 

Formanden for Inatsisartut, fremhævede blandt andet i sin tale for Henrik L. Hansen:

I 2020 startede, som bekendt, en pandemi, som den moderne verden ikke har oplevet tilsvarende og som ingen kunne forudsige udviklingen eller afslutningen på. Det var en meget vanskelig tid, for både beslutningstagerne, borgerne, virksomhederne og ikke mindst sundhedspersonalet, som skulle stå forrest i opgaverne omkring pandemien. Og her hvor vi kigger bagud på pandemien, så kan vi være meget tilfredse med den måde Grønland kom igennem denne vanskelige tid og med din store indsats.

 

Da virussen for alvor nåede Grønland, og det blev nødvendigt, at lave helt om på den offentlige forvaltning, så arbejdede du utrætteligt nat og dag, for at kunne give den bedst mulige rådgivning til regeringen, i forbindelse med nogle aldeles besværlige men nødvendige beslutninger, der skulle tages.

 

På Formandskabets vegne

 

Kim Kielsen

Formand for Inatsisartut