Formanden for Inatsisartut har deltaget i Ålands fejring af deres 100 års jubilæum for deres Hjemmestyreordning.

15.06.2022

Formanden for Inatsisartut har den 9. juni deltaget ved Ålands fejring af deres 100 års jubilæum for deres Hjemmestyreordning.

 

Ålandsøerne hører under Finland og har en befolkning på 30.000 og det officielle sprog i Åland er svensk.

 

Ålandsøerne er beliggende i den nordlige del af Østersøen ved indgangen til Den Botniske Bugt og ca. 40 km fra den svenske og 100 km fra den finske kyst. Øgruppen består af over 6.500 øer og skær. Hovedstaden er Mariehamn.

 

På Åland var den ålandske parlamentsformand (Talman) Bert Häggblom vært, ved fejringen af jubilæet.

 

De officielle gæster blev vist rundt til forskellige seværdigheder på Åland, herunder med et besøg på Bomarsunds fæstningsruin, information i Lagtingets mødesal om den ålandske Hjemmestyreordning og Ålands status som demilitariseret og neutralt område.

 

Dagen afsluttedes ved et udendørs kulturelt arrangement ved statuen af den første Talman Julius Sundblom samt en officiel middag, hvor både den finske præsident Sauli Niinistö og den svenske Kong Carl XVI Gustaf og Dronning Silvia deltog.     

 

 

Med venlig hilsen

 

Kim Kielsen

Formand for Inatsisartut

 

 

Fra venstre: Formanden for Inatsisartut Kim Kielsen, Færøernes Lagtingsformand Jógvan á Lakjuni, Islands Althingis 1. vicepræsident Oddný G. Harðardóttir, Norske Stortings 1. vicepræsident Svein Harberg og Folketingets 1. næstformand Karen Ellemann i Ålands Lagtingssal. (Foto Bureau for Inatsisartut)

 

Gaveoverrækkelse til Talmann Bert Häggblom fra formanden for Inatsisartut

(Foto Bureau for Inatsisartut)

 

Talmann Bert Häggblom og formanden for Inatsisartut Kim Kielsen

(Foto Bureau for Inatsisartut)

 

Talmann Bert Häggblom og formanden for Inatsisartut Kim Kielsen

 (Foto Bureau for Inatsisartut)