Familie- og Sundhedsudvalgets respons på lukningen af sygeplejestationen i Saqqaq

01.11.2021

Familie og Sundhedsudvalget vil med denne pressemeddelelse bringe en kommentar på lukningen af en sygeplejestation beliggende i bygden Saqqaq i Region Avannaa. Udvalget ser med stor alvor på nyheden om lukningen, som blev bragt på KNR´s hjemmeside den 22.oktober 2021.

 

Udvalget kan konstatere, at lukningen er begrundet i personalemangel. For borgerne betyder dette, at der kommer en sundhedsarbejder fra nabobygden for at dosere og uddele medicin til bygdens indbyggere et par gange om ugen. Derudover har bygdens indbyggere mulighed for at ringe til Ilulissat Sygehus efter behov.

 

Det er Udvalgets vurdering, at denne lukning har stor betydning for bygdens indbyggere, og at der er behov for en politisk stillingtagen, særligt fra den ressortansvarlige Naalakkersuisoq. Borgerne har ret til sundhedsydelser på lige fod med alle andre indbyggere, som er bosat i en bygd. Derudover er det magtpåliggende for Udvalget at være med til at sikre, at borgerne, som bliver berørt af denne lukning, i det mindste modtager ordentlig information om de fremtidige sundhedsydelser, og ikke mindst om, hvordan der arbejdes på, at servicen ikke bliver forringet.

 

Udvalget har derfor d.d. fremsendt en række skriftlige spørgsmål for at afklare den fremtidige betjening i bygden Saqqaq. Disse spørgsmål er vedlagt HER.

 

 

Agathe Fontain

Formand for Familie og Sundhedsudvalget

For yderligere oplysninger kan udvalgets formand kontaktes på mobil +299 48 45 31

 

[1] Saqqaq mangler en sundhedsarbejder og må lukke sygeplejestation | KNR