Direktøren for Bureauet for Inatsisartut har den 9. oktober 2021 modtaget Ridderkorset af Dannebrogordenen.

29.10.2021

I forbindelse med Hendes Majestæt Dronningens officielle besøg i Grønland, har Direktør Ellen Kolby Chemnitz den 9. oktober 2021, fået overrakt Ridderkorset af Dannebrogordenen af Hendes Majestæt Dronningen. Denne højtidelighed fandt sted på Ilisimatusarfik i Nuuk.

 

Ellen Kolby Chemnitz har været ansat i Bureauet for Inatsisartut siden 1. januar 2001, først som fuldmægtig i udvalgssekretariatet, herefter som Landstingssekretær den 1. marts 2003 og fra 1. september 2003 som Generalsekretær. Den 1. august blev stillingsbetegnelsen Generalsekretær ændret til Direktør i forbindelse med Bureauets nye organisationsstruktur.

 

Sjældent har der været en ansættelse i Grønland i samme stilling over så lang en periode, som Ellen Kolby Chemnitz har haft indtil nu. Som en af Grønlands Selvstyres topembedsmænd har hun vist en sjælden evne til at betjene så mange skiftende politiske arbejdsgivere. Kontinuitet, loyalitet, engagement og tilpasningsevne præger Ellen Kolby Chemnitz virke, hvilket også den lange ansættelse viser.

 

Formandskabet ønsker hermed Direktøren tillykke med Ridderkorset af Dannebrogordenen.

 

 

Hans Enoksen

Formanden for Inatsisartut