Berigtigelse til artikel i KNR den 5. april

08.04.2022

KNR bragte den 5. april på sin hjemmeside en artikel med overskriften: Et løst stik i Inatsisartut var skyld i fejl på KNR-livesending.

 

Artiklen på KNR fortsætter med (citat): Der var rod med teknikken i Inatsisartut... og videre hedder det: Faktisk var der så meget rod, at der ikke var lyd på den grønlandske livesending fra salen... [] Det fik Hans Enoksen (Naleraq), der er den nu tidligere formand for Inatsisartut, til at reagere fra talerstolen.

- Der er fejl med KNRs udstyr, sagde han.

Men det er løgn, siger KNRs direktør Karl-Henrik Simonsen.  

-Det er Inatsisartuts eget udstyr der ikke var i orden.

 

At beskylde en (nu afgået) formand for Inatsisartut for at lyve forekommer mig upassende, og jeg må antage, at du har udtalt dig mere modereret, end hvad du er citeret for.

 

Uanset dette må jeg imidlertid fastholde, at min forgængers bemærkninger i salen var retvisende.

 

Når formanden for Inatsisartut under mødet i salen bliver kontaktet af medlemmer, som oplyser, at der mangler lyd på KNRs udsendelse, så har formanden behov for at meddele medlemmerne om sagen, at han er bekendt med transmissionsproblemerne, men at der ikke er tale om problemer, som kan løses af Inatsisartuts personale.

 

Inatsisartut sender selv sine møder fra salen direkte på Inatsiartuts hjemmeside og har alene ansvaret for at dette fungerer.

 

Inatsisartut har der imod ikke ansvaret for, at det tekniske udstyr til KNRs direkte transmissioner fra møderne i salen virker, og har ikke ansvar (eller mulighed) for at udbedre fejl på dette udstyr.

 

Men Inatsisartut har naturligvis en interesse i, at KNR kan sende direkte fra salen, og har derfor givet mulighed for, at KNR kan installere og opbevare det nødvendige tekniske udstyr i Inatsisartuts lokaler. Ligesom Inatsisartut naturligvis er behjælpelige med at give KNR adgang til det lokale, hvor KNRs tekniske udstyr er placeret.

 

Jeg er blevet oplyst, at en af KNRs medarbejdere dagen før mødet i salen netop havde tilset det tekniske udstyr. Dette fremgår også af artiklen, ligesom det fremgår, at transmissionsproblemerne skyldtes en løs forbindelse, som følge af at et kabel ikke var korrekt indsat.

 

Inatsisartut har intet ansvar for denne fejl. Udstyret er KNRs, og det er KNR der opsætter og kontrollerer udstyret.

 

Det havde været ønskeligt om KNR og den pågældende journalist havde rettet henvendelse til Inatsisartut om sagen, inden sagen blev fremlagt på den ensidige og vildledende (og faktuelt forkerte) måde, som artiklen fremstiller sagen.

 

Jeg må derfor anmode direktøren om en berigtigelse på KNRs hjemmeside snarest muligt og oplyse at det var KNRs eget udstyr der ikke var i orden og gav anledning til den manglende lyd.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Kim Kielsen