Anlægsudvalgets åbne samråd om borgernes boliger i forhold til evakueringsplaner-ne fra myndighederne i Uummannaq området.

12.07.2021

Anlægsudvalget har indkaldt Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur, Råstoffer og Lige-stilling til åbent samråd. Det åbne samråd vil omhandle det offentliges håndtering af oplys-ninger om konsekvenserne for borgerne og deres boliger i tilfælde af evakuering, som følge af tsunami, i Uummannaq området. Tidspunktet for det åbne samråd er sat til tirsdag den 13. juli 2021, kl. 10.00.

 

Anlægsudvalget har fulgt med i nyhederne og særligt om nyheden om modsatrettede, og for borgerne meget forvirrende oplysninger, i forhold til borgernes boliger i tilfælde af en tsunami og en evakuering som følge deraf. Udvalget ønsker af den grund Naalakkersuisuts svar på en række spørgsmål, som udvalget finder relevant at få svar på.


Der vil være mulighed for at følge samrådet på både grønlandsk og dansk.
Det åbne samråd annonceres under Nyheder på Inatsisartuts hjemmeside. Her vil også samrådets emne og samrådsspørgsmål fremgå, når de foreligger.
Vedrørende spørgsmål til åbne samråd kan Bureau for Inatsisartut kontaktes på mailadressen inatsisartut@inatsisartut.gl.


Ordensregler for samrådets afvikling kan findes på Inatsisartuts hjemmeside under Udvalg/Åbne samråd.

 

For yderligere information kan Anlægsudvalgets formand, Kristian Jeremiassen, kontaktes på: +299 54 35 76