Dagsorden

22. mødedag, tirsdag den 29. maj 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 11:00 til 12:00.
( Jvf. § 37 stk. 5.)
()

Imm./pkt.: 38
Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxxx 2012 om ændring af Inatsisartutlov om sundhedsvæsenets styrelse, organisation samt sundhedsfaglige personer og psykologer.
(Naalakkersuisoq for Sundhed)

Imm./pkt.: 47
Forslag til ændring af Forretningsorden for Inatsisartut.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 43
Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xx 2012 om ændring af landsting lov om fiskeri.
(Naalakkersuisog for Fiskeri, Fangst og Landbrug)

Imm./pkt.: 32
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xx 2012 om ændring af inatsisartutlov om erhvervsuddannelser og kurser på erhvervsuddannelsesområdet.
(præcisering af regnskabsbestemmelser m.v.)
(Naalakkersuisoq for Uddannelse, Forskning og Nordisk samarbejde)

Imm./pkt.: 42
Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xx 2012 om Beredskabsselskabet Green-land Oilspill Response A/S.
(Formanden for Naalakkersuisut)

Imm./pkt.: 36
Forslag til Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyres udtalelse til delvis ikraftsættelse for Grønland af § 1 i lov nr. 613 af 14. juni 2011 om ændring af lov om pas til danske statsborgere m.v. og udlændingeloven (Fingeraftryk i pas m.v.)
(Medlem af Naalakkersuisut for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø)

Imm./pkt.: 106
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 3/2011, rekommandationen lyder som følger:
Vestnordisk Råd opfordrer regeringerne i Island, Færøerne og Grønland til at drøfte muligheden for at indlede et samarbejde om årligt at tilbyde en kunstner eller forfatter fra de to øvrige vestnordiske lande, adgang til overnatningsmuligheder i 3-6 uger. Formålet er årligt at give en kunstner eller forfatter mulighed for at have et kort arbejdsophold i et andet vestnordisk land og blive inspireret af et nabolands natur og kultur.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 107
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 4/2011, rekommandationen lyder som følger:
Vestnordisk Råd opfordrer regeringerne i Island, Færøerne og Grønland til stå for en kortlægning af landenes fælles interesser indenfor håndteringen af genbrugs-skrot og i samarbejde med de rette myndigheder i Grønland, Island og Færøerne, og give Vestnordisk Råd en statusrapport på hvordan genbrugsskrot håndteres i de respektive lande.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 108
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 5/2011, rekommandationen lyder som følger:
Vestnordisk Råd opfordrer regeringerne i Island, Færøerne og Grønland til at søge en løsning af lovliggørelsen af de vestnordiske landes borgeres mulighed for at indføre fødevarer til privat brug ved rejser og transit mellem Island og Grønland og Færøerne.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 109
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 6/2011, rekommandationen lyder som følger:
Afholdelse af en konference til belysning af de vestnordiske landes musiktraditioner og muligheder for uddannelse til gavn for de vestnordiske lande.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 18
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre Selvstyrets bekendtgørelse nr. 10 af 12. juli 2010 om lærlinge i bygge- og anlægsarbejder, således at bekendtgørelsens krav om, at udbudsmaterialet skal stille krav om ansættelse af et givet antal lærlinge, tilføjes et krav om at ansætte 4 lærlinge, hvis den samlede værdi på bygge- og anlægsarbejdet overstiger 12 millioner kr. og 5 lærlinge, hvis den samlede værdi overstiger 15 millioner kr.
(Medlem af Inatsisartut Per Berthelsen, Siumut)

Imm./pkt.: 130
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at kontakte den danske regering med henblik på at undersøge mulighederne for iværksættelsen af et grønlandsk "Project Money Transfer".
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)

Imm./pkt.: 61
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut i forbindelse med den igangværende revision af råstofloven, pålægges at fremsætte forslag om indførelse af regler om en særlig klageinstans, i stil med den der i dag findes i kapitel 14 i Inatsisartutlov om beskyttelse af miljøet.
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 88
Ændringsforslaget fra Udvalg vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at fremsætte forslag til ændring af Landstingsforordning nr. 3 af 7. maj 2007 om alderspension, således at alderspensionister kan oppebære det dobbelte i biindtægt, uden at der sker reduktion af alderspensionen.
(Medlem af Inatsisartut Malik Berthelsen og Kim Kielsen, Siumut)

Imm./pkt.: 65
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at arbejde for at fremme valgdeltagelsen til Inatsisartutvalg blandt grønlandske studerende, der midlertidigt er flyttet til udlandet i uddannelsesøjemed.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 66
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges i forbindelse med det igangværende arbejde med tilvejebringelse af lovgivning, der regulerer handel med fast ejendom at iværksætte en undersøgelse af fordele og ulemper ved at indføre et lovpligtigt krav om, der skal udfærdiges en tilstandsrapport ved handlen med fast ejendom samt et lovpligtigt krav om energimærkning af ejendomme. Undersøgelsen skal desuden klarlægge forsikringsbranchens krav til medvirken i en ordning om ejerskifteforsikring.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraatit)

Imm./pkt.: 39
Udvalgets indstilling vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyres udtalelse til Anordning om ikrafttræden for Grønland af love om ændring af lov om sikkerhed til søs.
(Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Trafik)

Imm./pkt.: 119
Forslag til forspørgselsdebat om hvilke tiltag der er iværksat overfor de unge som har fået vidtgående specialundervisning i folkeskolen og er udgået derfra.
(Medlem af Inatsisartut Debora Kleist, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 9
Valg af Sætteombudsmand.
(Lovudvalget)

Imm./pkt.: 4
Valg af medlemmer og suppleanter til lovpligtige udvalg i Inatsisartut.
(Formandskabet for Inatsisartut)