Dagsorden

20. mødedag, torsdag den 24. maj 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 76
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, i samarbejde med Royal Greenland A/S at igangsætte en undersøgelse af hvorvidt det vil være fordelagtigt og ønskeligt for Royal Greenland A/S at udbyde nedlukkede indhandlings- og produktionssteder i bygderne til salg på markedsvilkår til private operatører.
(Medlem af Inatsisartut Knud Fleischer, Kattusseqatigiit Partiiat)

Imm./pkt.: 104
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 1/2011, rekommandationen lyder som følger:
Vestnordisk Råd opfordrer regeringerne i Island, Færøerne og Grønland til stå for en kortlægning af landenes fælles interesser i lys af de ændringer som konsekvenserne af miljø- og klimaændringer i de sidste årtier har påført regionen og det internationale system. Startpunktet kunne være at landenes udenrigsministerier afholdte en konference med deltagelse af politikere og ledende eksperter på området til at diskutere og eventuelt udarbejde et udkast til en fælles politik omkring emnet.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 128
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at igangsætte initiativ til at de ansvarlige enheder under Naalakkersuisut indgår bindende aftaler med kommunerne omkring en implementering af indsatserne i det til enhver tid gældende folkesundhedsprogram, således at der løbende sikres statusopdateringer, evalueringer og justeringer på de enkelte områder, som indgår i folkesundhedsprogrammet, foruden at de prioriterede indsatser og projekter skal have tildelt de nødvendige ressourcer og følges af ny lovgivning med en sundhedsfremmende effekt. Naalakkersuisut skal senest til FM 2013 for Inatsisartut fremlægge resultaterne af dette initiativ.
(Siumuts medlemmer i Inatsisartut)

Imm./pkt.: 134
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at kontakte justitsministeren i Danmark med henblik på at fremme brugen af samfundstjeneste i Grønland, blandt andet ved at hæve det antal samfundstjenestetimer, der maksimalt kan fastsættes som vilkår for en betinget dom, fra 240 til 300 timer.
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)

Imm./pkt.: 105
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Inatsisartut tilslutter sig Vestnordisk Råds rekommandation nr. 2/2011, rekommandationen lyder som følger:
Vestnordisk Råd opfordrer de vestnordiske landes kulturministerier til at undersøge muligheden for at forøge det vestnordiske samarbejde omkring produktion af film og tv-programmer. Som første skridt kunne der eventuelt afholdes en konference med deltagelse af folk der arbejder i de vestnordiske landes film- og tv-branche.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 43
Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xx 2012 om ændring af landsting lov om fiskeri.
(Naalakkersuisog for Fiskeri, Fangst og Landbrug)

Imm./pkt.: 11
Forslag til Inatsisartut-beslutning om godkendelse af Landskassens regnskab for 2011.
(Medlem af Naalakkersuisut for Finanser)

Imm./pkt.: 62
Forslag til forespørgselsdebat om råstoflovens kapitel 8 samt § 45 med henblik på at diskutere om rammerne for small-scale mining skal gøres mere fleksible for personer der alene indsamler sten i naturen til mindre produktion af smykkesten.
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)