Dagsorden

17. mødedag, onsdag den 27. oktober 2010, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 11:00 til 12:00.
( Jvf. § 36 stk. 7.)
()

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 22
Forslag til Inatsisartutlov om planlægning og arealanvendelse.
(Medlem af Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik)

Imm./pkt.: 43
Færøerne og Island har oprettet generalkonsulater med diplomatstatus i hinandens lande. Vestnordisk Råd opfordrer det grønlandske Naalakkersuisut og den islandske regering til at aftale, at landene opretter officielle konsulater med diplomatstatus i hinandens lande. Vestnordisk Råd opfor-drer også Færøernes Landsstyre og Grønlands Naalakkersuisut til at oprette repræsentationskontorer i hinandens lande. Landene opfordres til i videst muligt omfang at benytte fælles kontorfaciliteter ved oprettelsen af disse.
(Josef Motzfeldt, Delegationsformand)

Imm./pkt.: 60
Forslag til beslutning af Inatsisartut om at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for at ændre Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 25 af 7. december 2000 om voksenuddannelser, således der kravet ifølge bekendtgørelsens § 2, stk 1 om, at ansøgerne til uddannelsen skal være fyldt 30 ændres til 26 år
(Medlemmer af Inatsisartut på vegne af ATASSUT: Siverth K. Heilmann, Knud Kristiansen)

Imm./pkt.: 38
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte lovforslag om oprettelse af en barselsfond. Fonden skal sikre at samtlige lønmodtagere, der ikke allerede er dækket af en barselsordning, opnår en bedre kompensation end den nuværende der opnås via dagpengesystemet, uanset om de er ansat af det offentlige eller af private arbejdsgivere.
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 44
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Grønlands Naalakkersuisut og Islands Regering til at tage initiativ til at indlede et samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne for de gymnasiale (mellemuddannelser) uddannelser i de tre lande med henblik på udveksling af studerende. Endvidere anbefales, at regeringerne afsætter en pulje penge til at dække omkostningerne i forbindelse med initiativet.
(Delegationsformand Josef Motzfeldt)

Imm./pkt.: 63
Forslag til forespørgselsdebat om hvorledes herboende arbejdsgivere kan sikres flest mulige opgaver ved offentlige licitationer, også i forbindelse med råstof- og olieudvinding.
(Medlem af Inatsisartut Loritha Henriksen, Kattusseqatigiit Partiiat)