Tidligere medlem af Landstinget Vittus Maaru Mikaelsen er død

10.08.2017

Tidligere medlem af Landstinget Vittus Maaru Mikaelsen døde den 9. august.

 

Maaru var medlem af Landstinget i perioden fra den 16. februar 1999 til den 2. december 2002 og igen i perioden fra den 15. november 2005 til den 1. juni 2009.

 

Vittus Maaru Mikaelsen var ligeledes igennem adskillige år aktiv politiker i daværende Ammassalik Kommune. Han var medlem af kommunalbestyrelsen fra 1979-83 og fra 1993-97, hvorefter han blev valgt som borgmester. Dette embede bestred han frem til 2008. Han fortsatte derefter som medlem af kommunalbestyrelsen i to valgperioder indtil april i år.

 

Vittus Maaru Mikaelsen var uddannet som elværksbestyrer og passede flere bygdeelværker i Tasiilaq. Men først og fremmest var Maaru en respekteret storfanger, og hans beslutning om at flytte fra bygden Isortoq til Tasiilaq var begrundet i, at han ville give sine børn en god uddannelse. At folk var dygtige betød meget for ham, og han undlod ikke at komme med kritiske bemærkninger overfor sine egne landsmænd, som han opfordrede til at gøre en større indsats i kraft af deres viljestyrke.

 

En respekteret storfanger med mangeårig indsats for sit land og for sit folk som politiker og en person med stærkt åndelig og fysisk styrke, er ikke længere blandt os.

 

Vittus Maaru Mikaelsen blev 66 år. Vores tanker går til hans hustru og hans børn og familie.

 

Æret være hans minde.

 

 

Lars-Emil Johansen

Formand for Inatsisartut