Mindeord over Hans Pavia Egede

18.01.2018

Hans Pavia Egede som var født den 3. december 1954 i Nuuk, døde som 63 årig i Ebeltoft mandag d. 15. januar 2018.

 

Hans Pavia udførte sit Handelseksamen i 1973 og var stifter af den første grønlandskejet revisionsfirma, Nuuk Revisionsfirma Aps i 1979. Revisionsfirmaet blev efterfølgende omdannet til Egede og Brøns A/S i 1985.

 

Egede etablerede desuden Polar Seafood i Nuuk sammen med Anders Brøns i 1984.

 

Hans Pavia sad i flere perioder i kommunalbestyrelsen i Nuuk, hvor han repræsenterede Atassut indtil han i 2008 forlod partiet til fordel for Inuit Ataqatigiit. Hans Pavia var endvidere medlem af landstinget hvor han repræsenterede Akulliit Partiiat i valgperioden fra 1991 1995.

 

Egede har dertil været i adskillige bestyrelser herunder Polar Seafood Danmark A/S, Polar Seafood Trawl A/S og Polar Fisk Upernavik ApS. Han var ligeledes bestyrelsesmedlem i Egede og Brøns A/S, Den grønlandske Havfiskeri- og Eksportør Sammenslutning og Team Greenland.

 

Hans Pavia Egede var Ridder af Nordstjerneorden af 1. klasse, som er en Svensk kongelig orden, der tildeles personer som har stået for tiltag for Sverige eller for Svensk interesse.

 

Egede har desuden været svensk honorær generalkonsul i 23 år, hvor han fungerede som officiel repræsentant for Sverige.

 

Hans Pavia er desuden husket som en habil fodboldspiller i sine unge dage, hvor han spillede loyalt for hovedstadens fodboldklub NÛK.

 

Æret være hans minde.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Lars-Emil Johansen