Inatsisartuts formandskab hjemkalder 2 udvalg fra udvalgsrejse og anmoder 3 udvalg om at tage til Ilulissat, ifm. den pludseligt indtrådte naturkatastrofe i Uummannaq området

18.06.2017

Formandskabet har i anledningen af den akutte og pludseligt indtrådte naturkatastrofe i Uummannaq området, holdt telefonmøde i dag og besluttet, at hjemkalde Finans- og Skatteudvalget samt Anlægsudvalget, der er på rejse i Danmark og Færøerne, med øjeblikkelig virkning.

 

Formandskabet udtrykker dyb medfølelse for de mange berørte borgere i denne katastrofesituation. Formandskabet ønsker i den forbindelse, at Inatsisartut skal støtte og være til største gavn ved at være mest mulig tilgængelig i situationen.

 

Formandskabet har ligeledes anmodet formanden for Naalakkersuisut om hurtigst muligt, at rejse til Uummannaq og Nuugaatsiaq for ved selvsyn at få indtryk af skadernes omfang og for at være tilstede i den meget alvorlige situation, for de berørte borgere først og fremmest.

 

Formandskabet har også besluttet, at de 2 hjemkaldte udvalg samt Familie- og sundhedsudvalget, anmodes om straks at tage til Ilulissat og etablerer midlertidige kontorfaciliteter der, for at være tilstede så tæt på begivenhederne som muligt og for at være tilgængelige og beredte på at hjælpe.

 

 

Lars-Emil Johansen

Formand for Inatsisartut