Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen har den 5. september 2017 tildelt Nersornaat i guld til Oluf Høegh i København

05.09.2017

Formandskabet for Inatsisartut har tildelt Nersornaat i guld til tidligere landsrådsmedlem Oluf Høegh som blev afholdt på Grønlands Repræsentation i København, som anerkendelse for Oluf Høeghs lange og engagerede politiske indsats for Grønland.

 

Formanden for Inatsisartut Lars-Emil Johansen, fremhævede blandt andet i sin tale for Oluf Høegh:

Dit engagement i forskellige foreninger viser din interesse i at gøre en forskel - du var bl.a. medstifter af afholdsforeningen Det Hvide Kors, som du var formand for i 10 år, Bestyrelsesmedlem i Foreningen Grønlandske Børn, Atassut-partiet i Danmark, Grønlænder Huset i København og Pooq. Du var endvidere medlem af Den grønlandske Julemærkekomité, hvor du fungerede som formand fra 1987-92 og var medlem af støttekomiteen i Danmark for Julemærkekomiteen fra 1991-2000.

 

Med dit medlemskab i Landsrådet fra 1963-67 og kommunalbestyrelsen i Qaqortoq i tiden 1955 - 1963 og fra 1967 - 1975 viser dette befolkningens brede opbakning til dit politiske virke, der bl.a. omfatter etableringen af et selvstændigt sekretariat for Landsrådet.

 

Det er i år 50 år siden Landsrådet valgte sin første formand fra sin egen midte, hvilket gav et spark i udviklingen mod en mere selvstyrende forvaltning i Grønland. Denne særlige begivenhed er et vigtigt skridt i Grønlands demokrati og politiske historie, som du, Oluf, formåede at bidrage til at realisere under dit medlemskab i Landsrådet.

 

 

På Formandskabets vegne

 

Lars-Emil Johansen

Formand for Inatsisartut