Formand for Inatsisartut Josef Motzfeldt deltager på Vestnordisk Råds årsmøde på Færøerne i næste uge

21.08.2009

Formand for Inatsisartut Josef Motzfeldt deltager på Vestnordisk Råds årsmøde, som afholdes i Runavík og Tórshavn på Færøerne i dagene 25. til 27. august 2009.

 

På mødet skal der vælges en ny formand for Vestnordisk Råd. Efter et år med Kári P. Højgaard fra Færøerne glæder formanden for Inatsisartut Josef Motzfeldt sig til at stille op til valget som rådets nye formand.

 

Derudover kommer de omkring 35 vestnordiske, norske og svenske parlamentarikere og embedsfolk i løbet af de tre dage til at diskutere vestnordiske mærkesager.

 

Højt på dagsorden står i år det vestnordiske uddannelsessamarbejde, blandt andet med et ønske om oprettelse af nordiske højskoler i regionen. I forlængelse heraf skal også tre rekommandationsforslag til de vestnordiske regeringer om uddannelsessamarbejde diskuteres. Forslagene har deres udspring i Rådets temakonference om uddannelse for ufaglærte, som afholdtes i Grønland tidligere på måneden. Blandt disse er der en plan til samarbejde om fjernundervisning.

 

Yderligere emner som skal diskuteres på årsmødet er dialogen med EU og her især importforbudet mod sælskind samt den globale opvarmning og deraf resulterende konsekvenser og muligheder. Og endelig vil også fiskeri, kultursamarbejde, turisme og trafik blive drøftet.

 

Yderligere informationer om det vestnordiske samarbejde findes på Vestnordisk Råds hjemmeside www.vestnordisk.is.