Efterårssamlingen 2009 starter i dag

25.09.2009

Klokken 11 i dag starter efterårssamlingen 2009. Ifølge dagsorden skal Inatsisartut holde 26 mødedage.

 

På dagsorden for i dag står blandt andet valg af Formand for Inatsisartut samt valg af første, anden, tredje og fjerde næstformænd til Inatsisartut og valg af medlemmer og suppleanter til de stående udvalg og repræsentationer i Inatsisartut. Formanden for Naalakkersuisut vil holde sin åbningstale.

 

Flere inatsisartutmedlemmer har søgt orlov og bliver under deres fravær repræsenteret af en suppleant. Det drejer sig om:

Mimi Karlsen (IA), som har søgt orlov i tidsrummet fra i dag og et år frem – suppleant er Isak Hammond;

Storm Ludvigsen (IA), som har søgt orlov for perioden 25. september – 1. december – suppleant er Kaali Olsen;

Jane Petersen (IA), som deltager som repræsentant på FN’s generalforsamling i perioden 25. september – 10. oktober – suppleant er Peter Lyberth;

Kim Kielsen (S), som har søgt orlov for hele efterårssamlingen – suppleant er Jens Emanuelsen og

Knud Kristiansen (A), som har søgt orlov for hele efterårssamlingen – suppleant er Naja Petersen.

 

For at mindske behovet for indkaldelse af suppleanter, kan der aftales en clearing-ordning mellem partierne og kandidatforbund i Inatsisartut. En sådan aftale indebærer, at naalakkersuisutpartierne aftaler med oppositionen, at dennes medlemmer undlader at stemme, i det omfang medlemmer af naalakkersuisutpartierne måtte have forfald. I så fald kan det forekomme under møderne i salen, at der er færre inatsisartutmedlemmer som afgiver deres stemme ved afstemning end der er tilstedeværende i salen.