Dagsorden

mandag den 29. October 2018, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 141
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Anlægsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge en redegørelse til FM 2020, som kategoriserer de lokale boligmarkeders potentiale, Nu-uk undtaget, for at overgå til et mere markedsbaseret system for finansiering, handel og udlejning af boliger. Redegørelsen bedes ligeledes skitsere hvilke mulige tiltag, der kan iværksættes for at fremme denne udvikling.
Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut til EM2019 skal fremlægge en redegørelse, der analyserer og beskriver behovet for tilpasninger og opdateringer af det grønlandske regelsæt inden for byggeriet, særligt AP95.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til EM2019 at udarbejde et forslag til ændring af gældende lovgivning, således en etablering af en kunstfond muliggøres med henblik på at skabe et armslængdeprincip i tildelingen af samtlige kunstmidler.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 47
Ændringsforslag 2. beh. fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til FM 2019 at redegøre for hvilken typer af sygdomme, der medfører at patienter er nødsaget til at tage til Danmark kortvarigt eller på ubestemt tid for at blive behandlet. Redegørelsen bør ligeledes beskrive de økonomiske såvel som medicinske muligheder for på sigt at nedbringe antallet af patienter, der sendes til behandling i Danmark.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til EM2019 at fremsætte forslag om oprettelsen af et samlet nationalt forebyggelsesråd. Rådet skal rådgive Naalakkersuisut, Inatsisartut samt kommunerne og træde i stedet for de lokale forebyggelsesudvalg, Alkohol- og Narkotikarådet samt eventuelt forebyggelseskonsulenterne ansat i Sundhedsvæsnet.
Medlem af Inatsisartut Tillie Martinussen, Samarbejdspartiet