Dagsorden

19. mødedag, torsdag den 9. May 2019, kl. 11:34
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 112
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest FM 2020 pålægges at fremlægge en landsdækkende handlingsplan som skal sikre, at mennesker som er ramt af angst og depression kan få den rette hjælp.
Medlem af Inatsisartut Aqqa Samuelsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 137
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest til FM2020 fremsætter forslag til ændring af gældende regler om offentlig hjælp, således der fastsættes en række objektive kriterier for hjælp til hjemtransport af kister.
Medlem af Inatsisartut Siverth K. Heilmann, Atassut

Imm./pkt.: 58
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undtage alkoholfri øl fra emballagebekendtgørelsen (Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 16 af 28. maj 2002 om emballage til øl- og kulsyreholdige læskedrikke) således, at alkoholfri øl kan importeres og sælges.
Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraatit

Imm./pkt.: 181
Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre den gældende bekendtgørelse om emballage til øl og kulsyreholdige læskedrikke, således at øl og sodavand overalt i Grønland kan sælges på dåse, og således at disse dåser indgår i det grønlandske returpantsystem.
Medlem af Inatsisartut Nivi Olsen, Demokraterne

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte ændringsforslag til Inatsisartutlov nr. 14 af 7. december 2009 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption således, at en kvinde får ret til at gå på graviditetsorlov, når der skønnes at være fire uger til fødslen.
Medlem af Inatsisartut Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraatit

Imm./pkt.: 121
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at ændre uddannelsesstøttebekendtgørelsen, således at den studerende selv kan bestemme, om vedkommende vil anvende sin første frirejse i forbindelse med ferie under den første jule- eller sommerferie efter studiestart.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 61
2. beh. EM 2019
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tilsikre, at brugsretten til kedel- og undercentraler (varmecentraler), der er ejet direkte og indirekte af Selvstyret, overdrages til Nukissiorfiit senest 1. januar 2020. Opsparede henlæggelser i varmeafdelingerne overføres til Nukissiorfiit samtidig med brugsrettens overgang. Ved brugsrettens overdragelse skal der ikke ske ændringer i forhold til gældende forpligtelser i forhold til installationernes vedligehold, og installationerne vil skulle vedligeholdes i henhold til gældende standarder, som fastsættes af Naalakkersuisut.
Medlemmer af Inatsisartut, Anders Olsen, Pele Broberg, Nikkulaat Jeremiassen, Peter Olsen og Justus Hansen

Imm./pkt.: 183
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands regering til at undersøge mulighederne for et øget samarbejde mellem landene på idrætsområdet.
Delegationsformand Vivian Motzfeldt

Imm./pkt.: 185
Vestnordisk Råd henstiller til Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands Regering, at man etablerer et formelt forum for samarbejde om de vestnordiske sprogs fremtid. Det første skridt vil blive at oprette en arbejdsgruppe med repræsentanter fra hvert land. Arbejdsgruppens opgave vil blive den at skrive en rapport indeholdende en oversigt om de tre sprogs stilling og fremtidsmuligheder, især i lyset af den pågående digitale revolution.
Delegationsformand Vivian Motzfeldt

Imm./pkt.: 44
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersusiut pålægges til FM2020 at fremlægge en plan for fusionering af INI A/S med Illuut A/S samt indskud af Selvstyrets boligejendomme.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit