Dagsorden

6. mødedag, tirsdag den 2. April 2019, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 120
Ændringsforslag fremsat af Inuit Ataqatigiit forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges senest til FM2019 at fremsætte et forslag til ændring af § 60 i landstingsforordningen om leje af boliger, således at andre personer, som indgår i husstanden, ydes en bedre beskyttelse mod at miste deres bolig, hvis lejer dør eller flytter på plejehjem. Herunder således, at § 60, stk. 2, 2. pkt. udgår, og således at 2-års-kravet i § 60, stk. 1 og 2, ændres til et 6-måneders-krav.
Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 169
Forslag til Inatsisartutbeslutning, om at Naalakkersuisut fremsætter forslag om, at det nuværende kapitalafkast på 1,5% som lejere i selvstyrets udlejningsejendomme betaler skal udfases over en tre årig periode og i stedet forbliver i den pågældende boligafdeling som en særlig renoveringspulje. Denne renoveringspulje skal anvendes på forbedringer af isolering, døre, vinduer, maling og tilsvarende.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 42
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut snarest mulig og senest med virkning fra den 1. oktober 2019 pålægges at gennemføre de ændringer af Selvstyrets bekendtgørelse nr. 1 af 25. januar 2019 om oprettelse og drift af døgninstitutioner for børn som følger af vedlagt bilag 1 til dette beslutningsforslag.
Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit