Dagsorden

23. mødedag, torsdag den 16. May 2019, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 48
Ændringsforslag fremsat af et flertal som er Siumut og Demokraterne i Udvalget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til FM2020 at fremlægge en national handlingsplan for, hvorledes man sikrer, at Grønland overholder FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap.
Inuit Ataqatigiit’s medlemmer i Inatsisartut

Imm./pkt.: 174
Ændringsforslag fremsat af et enigt Udvalg vedtaget

Imm./pkt.: 190
Ændringsforslag fremsat af Anlægsudvalget vedtaget
Forslag til Inatsisartut-beslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til FM2020 at fremlægge en udredning om eventuel hjemtagning af hele ressortområdet vedrørende sikkerhed til søs og skibsregistrering og søretslige forhold mv.
Medlem af Inatsisartut Henrik Fleischer, Siumut

Imm./pkt.: 126
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at indføre en taksigelsesdag for naturen.
Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 212
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tiltræder anordninger om ikrafttræden for Grønland af lov om garantiformue for indskydere og investorer.
Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi

Imm./pkt.: 132
2. beh. EM 2019
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde en redegørelse for den fulde hjemtagelse af fødevarer og veterinærområdet. Redegørelsen skal indeholde en beskrivelse af de nærmere juridiske og administrative forudsætninger såvel som de økonomiske konsekvenser for hjemtagelsen ved etablering og drift. Tillige skal redegørelsen vurdere mulighederne for den praktiske forvaltning af området, herunder rekruttering. Redegørelsen skal forelægges Inatsisartut ved FM2020.
Medlem af Inatsisartut Aqqalu C. Jerimiassen, Atassut

Imm./pkt.: 85
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut at fremsætte forslag om, at kreditkortudgifter, repræsentationsudgifter samt rejseudgifter med tilhørende bilag forbundet med hvervet som Naalakkersuisoq gøres offentlig tilgængelig på en hjemmeside kvartalsvis. Forslaget fremlægges til FM2020.
Medlem af Inatsisartut Tillie Martinussen, Samarbejdspartiet

Imm./pkt.: 222
Forslag til forespørgselsdebat om hvorledes vi kan fremme mulighederne for en bedre udnyttelse af havplanter i Grønland.
Medlem af Inatsisartut Jens Napãtôk´, Partii Naleraq