Samling

20120913 09:27:07
23. mødedag, torsdag den 10. april 2003, kl. 13:00-18:00.

Punkt 48. 
Forslag til landstingsbeslutning om, at Landstinget pålægger Landsstyret at tage initiativ til, i forbindelse med de fremtidige forhandlinger af servicekontrakten med Grønlandsfly (nu Air Greenland), at få indarbejdet en klausul om, at flyenes ledige sædekapacitet til-bydes til en særdeles fordelagtig pris til passagererne, når særlige betingelser er tilvejebragt. Formålet er todelt, dels at få udnyttet flyenes ledige flykapacitet, og dels at flere grønlændere skal få mulighed for at rejse rundt i Grønland.
(Per Berthelsen)
(2. behandling)

 

 


Punkt 110.
Forslag til landstingsbeslutning om at Landsstyret pålægges at foretage en undersøgelse af ældres, handicappedes og førtidspensionisters husleje med henblik på en revision heraf.
(Anthon Frederiksen)
(2. behandling) 
  
 


Punkt 83.
Forslag til Landstingsbeslutning om, at Landsstyret pålæggges at arbejde for, at den digitale radiokæde adskilles fra Tele Greenland A/S i et separat selskab, for dermed at skabe større dynamik indenfor IT- og Telekommunikationsbranchen.
(Jørgen Wæver Johansen)
(2. behandling)

 

 

 
Punkt 14.
Forslag til landstingsfinanslov 2003.
(Landsstyremedlemmet for Finanser)
(3. behandling)

 

 


Punkt 16.
Forslag til landstingsbeslutning om godkendelse af Landskassens regnskab 2002.
(Landsstyremedlemmet for Finanser)
(1. behandling) (2. behandling EM 2003)

 

 


Punkt 29.
Redegørelse for Anlægs- og Renoveringsfonden.
(Landsstyremedlemmet for Infrastruktur, Miljø og Boliger)

 

 


Punkt 42.
Forslag til landstingsbeslutning til Hjemmestyrets udtalelse til ikraftsættelse for Grønland af lov om tilskud til Grønlands Hjemmestyre.
(Landsstyremedlemmet for Finanser)
(2. behandling) 
  
  
 
Punkt 26.
Forslag til landstingsforordning om hjælp til børn og unge.
(Landsstyremedlemmet for Familier og Sundhed)
(3. behandling)

 

 


Punkt 27.
Pisortanit pensionisiat pillugit Inatsisartut peqqussutissaattut siunnersuut.
Forslag til landstingsforordning om offentlig pension.
(Landsstyremedlemmet for Familier og Sundhed)
(3. behandling) 
  
  
  
Lukket møde 
  
 
Punkt 126.
Valg af medlemmer og suppleanter til Råd og nævn.
(Landstingets Formandskab)

Ullut ataatsimiiffiusut 23-at, sisamanngorneq 10. april 2003, nal. 13:00 - 18:00.
Imm./Punkt 48.
Siunissami Grønlandsflymik (maanna Air Greenlandiusumik) sullissinermik isumaqatigiissutip isumaqatiginninniutigineqarneranut atatillugu, immikkut ittumik piumasaqaatit naammassineqarsimappata, timmisartuni inissat atorneqanngitsut ilaasussanut immikkorluinnaq pilerinartumik akeqartillugit neqeroorutigineqartarnissaannik piumasaqaammik ilanngussinissap sulissutiginissaa pillugu Naalakkersuisut peqquneqarnissaannik Inatsisartut aalajangiiffigisassaattut siunnersuut. Siunertaq marloqiusaavoq, ilaatigut timmisartumi inissat atorneqanngitsut atorluarniarlugit aammalu kalaallit amerlanerusut Kalaallit Nunaanni angalanissamik periarfissinniarlugit.
Forslag til landstingsbeslutning om, at Landstinget pålægger Landsstyret at tage initiativ til, i forbindelse med de fremtidige forhandlinger af servicekontrakten med Grønlandsfly (nu Air Greenland), at få indarbejdet en klausul om, at flyenes ledige sædekapacitet til-bydes til en særdeles fordelagtig pris til passagererne, når særlige betingelser er tilvejebragt. Formålet er todelt, dels at få udnyttet flyenes ledige flykapacitet, og dels at flere grønlændere skal få mulighed for at rejse rundt i Grønland.(Per Berthelsen)
(Aappassaaneernera / 2. behandling)Imm./Punkt 110.
Utoqqaat, innarluutillit siusinaartumillu sulisinnaajunnaarnersiutillit ineqarnermut aki-liutaasa aaqqissuuteqqinneqarnissaat pillugu misissuisitsisoqarnissaa pillugu Naalakkersuisut peqquneqarnissaannik Inatsisartut aalajangiiffigisassaattut siunnersuut.
Forslag til landstingsbeslutning om at Landsstyret pålægges at foretage en undersøgelse af ældres, handicappedes og førtidspensionisters husleje med henblik på en revision heraf.(Anthon Frederiksen)
(Aappassaaneernera / 2. behandling)
Imm./Punkt 83.
Radiokkut sakkortusaaviit digitaliusut Tele Greenland A/S-imik avissaartillugit, immikkut piginneqatigiiffimmik ingerlanneqalernissaannut, taamaalillunilu IT-p iluani kiisalu atta-veqatigiinnermi suliaqartuni ineriartortitsinerup annertusarneqarnissaa pillugu Naalakkersuisut peqquneqarnissaannik Inatsisartuni aalajangiiffigisassaattut siunnersuut.Forslag til Landstingsbeslutning om, at Landsstyret pålæggges at arbejde for, at den digitale radiokæde adskilles fra Tele Greenland A/S i et separat selskab, for dermed at skabe større dynamik indenfor IT- og Telekommunikationsbranchen.
(Jørgen Wæver Johansen)
(Aappassaaneernera / 2. behandling)Imm./Punkt 14.
2003-mut Inatsisartut aningaasanut inatsisissaannut siunnersuut.
Forslag til landstingsfinanslov 2003.(Aningaasarsiornermut Naalakkersuisoq/Landsstyremedlemmet for Finanser)
(Pingajussaaneernera / 3. behandling)Imm./Punkt 16.
Landskarsip 2002-mi naatsorsuutaasa akuersissutigineqarnissaat pillugit aalajangiiffigisassatut siunnersuut.
Forslag til landstingsbeslutning om godkendelse af Landskassens regnskab 2002.(Aningaasarsiornermut Naalakkersuisoq/Landsstyremedlemmet for Finanser)
(Siullermeernera / 1. behandling) (aappassaaneernera UKA 2003-mi / 2. behandling EM 2003)Imm./Punkt 29.
Sanaartugassanut Iluarsagassanullu Aningaasaateqarfik pillugu nassuiaat.
Redegørelse for Anlægs- og Renoveringsfonden.(Attaveqaqatigiinnermut, Avatangiisinut Ineqarnermullu Naalakkersuisoq/Landsstyremedlemmet for Infrastruktur, Miljø og Boliger)Imm./Punkt 42.
Namminersornerullutik Oqartussanut tapiissutit pillugit inatsisip Kalaallit Nunaannut atuutilersinneqarnissaa pillugu Namminersornerullutik Oqartussat oqaaseqaateqarnissaat siunertaralugu Inatsisartut aalajangiiffigisassaattut siunnersuut.
Forslag til landstingsbeslutning til Hjemmestyrets udtalelse til ikraftsættelse for Grønland af lov om tilskud til Grønlands Hjemmestyre.(Aningaasarsiornermut Naalakkersuisoq/Landsstyremedlemmet for Finanser)
(Aappassaaneernera / 2. behandling)
Imm./Punkt 26.
Meeqqanik inuusuttunillu ikiorsiisarneq pillugu Inatsisartut peqqussutissaattut siunnersuut.
Forslag til landstingsforordning om hjælp til børn og unge.(Ilaqutariinnermut Peqqissutsimullu Naalakkersuisoq/Landsstyremedlemmet for Familier og Sundhed)
(Pingajussaaneernera / 3. behandling)Imm./Punkt 27.
Pisortanit pensionisiat pillugit Inatsisartut peqqussutissaattut siunnersuut.
Forslag til landstingsforordning om offentlig pension.(Ilaqutariinnermut Peqqissutsimullu Naalakkersuisoq/Landsstyremedlemmet for Familier og Sundhed)
(Pingajussaaneernera / 3. behandling)
Ataatsimiinneq matoqqasoq / Lukket møde
Imm./Punkt 126.
Siunnersuisoqatigiinni nævninilu ilaasortassanik sinniisussanillu qinersineq.
Valg af medlemmer og suppleanter til Råd og nævn.(Inatsisartut Siulittaasoqarfiat / Landstingets Formandskab)