Dagsorden

13. mødedag, torsdag den 11. May 2023, kl. 11:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
Formandskabet for Inatsisartut

Imm./pkt.: 41
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tilslutter sig forslag til lov om ændring af lov for Grønland om kapitalkrav og tilsynsmæssige krav for kreditinstitutter og investeringsselskaber (Gennemførelse for Grønland af visse ændringsforordninger til forordning (EU) nr. 575/2013 om tilsynsmæssige krav til kreditinstitutter og investeringsselskaber) og tiltræder anordning om ikrafttræden for Grønland af visse bestemmelser i forskellige love om ændring af lov om finansiel virksomhed og anordning om ikrafttræden for Grønland af forskellige love om ændring af lov om restrukturering og afvikling af visse finansielle virksomheder og om ophævelse af lov om finansiel stabilitet
Naalakkersuisoq for Finanser og Ligestilling

Imm./pkt.: 125
2. beh. Udsat til EM2023

Henvist til Familie- og Sundhedsudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til at undersøge mulighed for at oprette en landsdækkende demenskoordinator. Resultatet af undersøgelsen skal fremlægges til Inatsisartut forårssamling, FM2024.
Medlem af Inatsisartut Paneeraq Olsen, Naleraq

Imm./pkt.: 65
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at oprette en forebyggelseskonsulent-uddannelse under Peqqissaanermik Ilinniarfik, som skal understøtte kommunernes lokale målsætninger ift. forebyggelsesområdet.
Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit

Imm./pkt.: 67
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde et kommissorium som danner grundlaget for en flerårig evidensbaseret alkoholpolitik hvor borgere, fagpersoner/ eksperter, erhvervslivet, kommunerne og partierne i Inatsisartut inddrages i udarbejdelsen af en fælles strategi for at bekæmpe alkoholmisbrug. Strategien skal rumme økonomiske og administrative beregninger på gennemførelsen og omdeles til FM2025.
Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit