Dagsorden

24. mødedag, tirsdag den 20. november 2012, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 107
Forslag til: Inatsisartutlov om, koncessioner om turistvirksomhed i udvalgte områder.
(Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer)

Imm./pkt.: 24
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at udarbejde en redegørelse til omdeling på forårssamlingen 2013, om mulighederne for rehabilitering efter endt sygdom/behandling, for personer over 18 år, der enten ikke er egnet til revalidering eller har behov for hjælp til at kunne gennemføre revalidering. Redegørelsen skal udgøre et egnet grundlag til efterfølgende udarbejdelse af en national handleplan for området.
(Medlem af Inatsisartut Olga P. Berthelsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 40
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest til EM 2014 pålægges at fremkomme med en evaluering af erhvervsprojektet "eksport af is og vand", der følger op på den daværende evaluering fra 2008. Den kommende evaluering skal blandt andet indeholde en beskrivelse af hvorvidt de endemål, der blev fastsat i 2004 i "strategi for eksport af is og vand fra 2004 til 2013" er blevet indfriet. Redegørelsen bør ligeledes beskrive og analysere de potentielle barrierer, der kan hindre udviklingen og modningen af en grønlandsk erhvervssektor inden for eksport af is og vand. Redegørelsen skal afslutningsvist indeholde forslag til konkrete tiltag, der ses egnede til bringe sektoren fra projektstadiet til produktionsstadiet.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 42
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge hvilke tiltag, der kan iværksættes for at forberede grønlandske virksomheders kompetencer og muligheder for at imødekomme, de tekniske krav olie og mineralsektoren stiller til leve randører i forbindelse med råstofaktiviteter.
(Medlem af Inatsisartut Knud Fleischer, Kattusseqatigiit Partiiat)

Imm./pkt.: 14
Udenrigspolitisk redegørelse 2012.
(Formand for Naalakkersuisut)

Imm./pkt.: 37
Forslag til forespørgselsdebat om mulighederne for og udfordringerne ved at skaffe ekstern finansiering til løsning af påtrængende samfundsproblemer ved aktiv søgning af velgørende fonde og andre godgørende organisationer.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 159
Forslag til forespørgselsdebat, om hvordan vi sikrer, at det skal kunne betale sig at være lønmodtager i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Finn Karlsen, Siumut)

Imm./pkt.: 160
Forslag til forespørgselsdebat om hvorledes kommunerne kan motiveres til en ensartet håndhævelse af de betingelser, der stilles i forbindelse med udbetaling af offentlig hjælp på grund af ledighed. Således at det sikres at arbejdsledige borgere ligebehandles.
(Medlem af Inatsisartut Ruth Heilmann, Siumut)

Imm./pkt.: 175
Forslag til forespørgselsdebat om hvilke tiltag der er behov for, for at kunne opnå en mere passende og for fiskerne økonomisk rentabel hellefiskekvotesystem.
(Medlemmer af Inatsisartut, Siverth K. Heilmann og Knud Kristiansen, Atassut)

Imm./pkt.: 43
Forslag til forespørgselsdebat om bedre udnyttelse af landets vand ved større produktion.
(Medlem af Inatsisartut Knud Fleischer, Kattusseqatigiit Partiiat)