Udvalget Fiskeri-, Fangst og Landbrug skal opfordre Naalakkersuisut til at tage stilling til spørgsmålet om ekstra kvoter af narhvaler til Østgrønland – inden året er omme

13.12.2018

Udvalget finder det opmuntrende, at Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug i AG den 12. december 2018 udtaler, at han ikke har nogen betænkeligheder ved at give ekstrakvote på narhvaler til Østgrønland.

 

Højtiden nærmer sig, og udvalget har med bekymring lyttet til de fiskere og fangere fra Østgrønland og særligt fra Tasiilaq, som har rettet henvendelse direkte til udvalgets medlemmer for at berette om deres personlige situation. Udvalget skal minde Naalakkersuisut om, at der for mange af disse fiskere og fangere ofte ikke findes noget reelt beskæftigelsesmæssigt alternativ, som ville kunne give en indtægt i december måned.

 

Udvalget vil tilskynde Naalakkersuisut til at styrke dokumentationen af fiskernes og fangernes viden i samarbejde med Pinngortitaleriffik således, at vort land kan stå stærkere i forbindelse med kvotefastsættelser i forhandlingerne med andre lande, og internationale organisationer. 

 

Udvalget vil derfor stærkt opfordre Naalakkersuisut til at få afklaret spørgsmålet om ekstra kvoter til Østgrønland snarest, så fiskerne og fangerne kan få en afklaring det fortjener de.

 

 

Henrik Fleischer 

Formand for Fiskeri-, Fangst og- Landbrugsudvalget

 

For yderligere oplysninger kan udvalgets formand kontaktes på mobil +299 52 78 82