Udskrivelsen af valg til Inatsisartut og udvalgenes arbejde

03.10.2014

Den 1. oktober 2014 har Inatsisartut som bekendt besluttet, at der afholdes valg til Inatsisartut den 28. november 2014. Resten af den ordinære efterårssamling 2014 er derfor aflyst. Alle ikke-færdigbehandlede lov- og beslutningsforslag samt forespørgselsdebatter bortfalder med valgudskrivelsen.

 

Med udskrivelsen af valg ophører Inatsisartut med at fungere på sædvanlig vis. Det samme gælder arbejdet i udvalgene. Der gennemføres som udgangspunkt således ikke udvalgsarbejde i perioden frem til valget.  Alene for Finansudvalgets vedkommende gør der sig særlige forhold gældende, idet Udvalget dog alene vil kunne behandle bevillingssager, med et ikke-politisk indhold, såfremt disse sager fremstår uafviselige af hensyn til samfundets fortsatte drift, og såfremt der er fuld enighed i Udvalget herom.

 

Valgkampen er nu begyndt, hvorfor Bureau for Inatsisartut i forhold til medlemmerne og de politiske partier alene varetager sædvanlige administrative opgaver indenfor administration og logistik.

 

§ 37 spørgsmål vil ikke kunne forventes besvaret i perioden efter udskrivelsen af valg. Dette indbefatter tillige spørgsmål, som er stillet forud for valgets udskrivelse.

 

De af Inatsisartuts Udvalg til Revision af Landskassens Regnskab bestilte revisionsunder-søgelser vil blive gennemført. Undersøgelsens resultater vil efter valget blive forelagt det nye Revisionsudvalg med henblik på afgivelse af betænkning over Landskassens Regnskaber for 2013.

 

Formandskabet skal afsluttende opfordre til, at alle kandidater og partier, som stiller op til valget, vil føre en sober og værdig valgkamp baseret på gensidig respekt og accept af poli-tiske holdningsforskelle.

 

Med venlig hilsen
 
Lars Emil Johansen
Formand for Inatsisartut

 

For yderligere oplysninger kan Inatsisartuts formand Lars Emil Johansen kontaktes på mobil +299 55 19 15.