Det kommende forsvarsforlig og dets betydning for Grønland og Arktis

11.10.2017

Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg har drøftet det kommende forsvarsforlig, og hvilken betydning det endelige resultat kan få for Grønland, og det arbejde, som forsvaret udfører i Grønland og Arktis.

 

I dag onsdag den 11. oktober vil statsminister Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fremlægge regeringens udspil til et nyt forsvarsforlig Et stærkt værn om Danmark. Udvalget håber, at regeringen ikke glemmer Grønland og Arktisk i forsvarsforliget, eller den aftale som forligsparterne indgik i 2016, hvor forsvarets indsats i Arktis blev lovet styrket med 120 millioner kroner årligt.

 

Forsvarets opgaver i Grønland udføres primært gennem Arktisk Kommando. Udover det militære forsvar af Grønland, samt overvågnings- og suverænitetshævdelse, som målt i tid udgør en forsvindende lille del af opgaverne, udfører Arktisk Kommando en lang række andre opgaver, som fiskeriinspektion, søopmåling, samt eftersøgnings- og redningstjeneste, som har stor betydning for hverdagen i Grønland.

 

 

Med venlig hilsen

 

På udvalgets vegne

 

Aaja Chemnitz Larsen

Formand for Udenrigs-og Sikkerhedspolitisk udvalg

 

For yderligere oplysninger kan udvalgets formand Aaja Chemnitz Larsen kontaktes på mobil +45 61 62 46 67.